Game Days v Žiline začnú už zajtra, prinesú virtuálnu realitu

Na Game Days v Žiline sa môžete tešiť nielen na mnoho zaujímavých prednášok, ale aj na moderné technológie, ako Oculus, Vive, či HoloLens.

Game Days v Žiline začnú už zajtra, prinesú virtuálnu realitu

HRY > NOVINKY >

Fest Anča, festival animovaného filmu, včera otvoril svoje brány návštevníkom v Žiline. Dnes je už jeho program v plnom prúde a už zajtra sa rozbehne aj ďalšia významná súčasť. Otvoríme sprievodné podujatie Game Days, ktoré sa zameriava na stretnutie medzi tvorcami hier a aj hráčmi. Piatok a sobotu tak môžete stráviť v obklopení hier a aj moderných technológií. Vypočujete si 12 odborných prednášok od tvorcov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Chorvátska, Srbska a Švajčiarska, pričom nebudú chýbať ani dve filmové projekcie. Konkrétny program nájdete na oficiálnej stránke.

Okrem svetových hitov ako The Talos Principle, či Kingdom Come: Deliverance bližšie spoznáte aj najnovšie technológie. Celé herné dni sa totiž ponesú v znamení virtuálnej reality, ktorú si budete môcť na vlastnej koži vyskúšať v mnohých jej podobách, od tých jednoduchších až po tie najvyspelejšie. Priamo na mieste tak budú mobilné Google Cardboard a Gear VR, no aj známe virtuálky Oculus Rift a HTC Vive. To ale nie je všetko. V sobotu sa ukáže PlayStation VR a budete mať aj jedinečné možnosť vyskúšať si HoloLens.

Súčasťou programu je aj Game Jam, kedy musia prihlásené tímy do 48 hodín vytvoriť hru podľa zadanej nosnej témy. Výsledné diela budú počas festivalu prezentované verejnosti a odbornej porote, ktorá vyhlási víťaza, pričom sa súťaží aj o vecné ceny ako Dell UltraSharp 25 Monitor – U2515H alebo Dell Inspiron 17 (5000 series).

A o festivale a herných dňoch chcete vedieť viac, zavítajte na oficiálnu stránku, FB page alebo stránku eventu. Lístky zakúpite na mieste na Stanici Záriečie či v Novej synagóge, no aj cez internet. Ak ste sa zapojili do našej súťaže o akreditácie na festival a vyhrali ste, dostali ste už od nás mail. Ak neviete, či sú Game Days práve pre vás, pozrite si ako bolo minulý rok spolu so záznamom minuloročných prednášok. Stretnete tam, samozrejme, nás Sectorákov a sledovať nás môžete aj na našom Instagrame, kde budeme pridávať fotky.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk