Aká je história hry Pokémon Go? Kto ju vytvoril?

Pokémon Go hra za posledné týždne ovládla svet, zarobila akcionárom Nintenda stovky miliónov a zároveň aj rozdelila spoločnosť. Ale kto za týmto titulom stojí?

pridal saver 24.7.2016 o 13:25 pod hry
Aká je história hry Pokémon Go? Kto ju vytvoril?

HRY > NOVINKY >

Pokémon Go hra za posledné týždne ovládla svet, zarobila akcionárom Nintenda stovky miliónov a zároveň aj rozdelila spoločnosť. Ale kto za týmto titulom stojí? Je to vývojár John Hanke.

Samotné začiatky hry siahajú 20 rokov do minulosti, kedy sa John Hanke ponoril do sveta online hier.  Konkrétne v roku 1996 začal s priateľmi v Archetype Interactive  vyvíjať MMO hru Meridian 59. Bola to prvá skutočne masívna onlineovka, ktorá stiahla ľudí do svojho sveta. Vtedy sa ešte nazývala MMPRPG, Massively Multi-Player Role-Playing Game, až Richard Garriott s Ultima Online v roku 1997 zaviedol označenie MMORPG. Firmu následne predali 3DO.

V roku 2000 Hanke vytvoril  firmu Keyhole s novou víziou, a to zmapovať svet fotografiami. Vytvoril systém mapujúci fotky na gps koordináty. Tu si ho všimlo Google, ktoré v roku 2004 firmu kúpilo a spolu vytvorili Google Earth. Následne pre nich Hanke pracoval do roku 2010, kde viedol projekty ako Google Maps, Google Street View a kde si vytváral tím pre svoj ďalší cieľ a to GPS hry.

V roku 2010 založil s finančnou pomocou Google firmu Niantic, v ktorej sa plánoval sústrediť na GPS hry, keďže mobily už mal každý a s GPS a mapami sa dala do prostredia zapracovať herná vrstva. V roku 2012 vypustil hru Ingress, ktorá už vtedy ponúkla hardcore verziu Pokémon Go.

Ale nápad na Pokemon Go prišiel až v roku 2014, kedy Google a The Pokémon Company vytvorili pekný prvoaprílový žart so zbieraním pokémonov v skutočnom svete. Vtedy uvidel, že by to mohlo fungovať ako reálna hra a začali na tom vo firme pracovať. Pozbierali údaje, ktoré vytvorili hráči v Ingress, kde z najpopulárnejších miest sa stali Pokestopy a Gymy.

Po predstavení svojej vízie vyzbieral koncom roka 2015 od Google, The Pokemon Company a iných firiem 25 miliónov dolárov na rozšírenie tímu. Zobrali cez 40 ľudí, aby sa pripravili na vypustenie Pokémon Go v roku 2016.

Hru vypustili 6. júla a za týždeň sa z nej stal fenomén, a to napriek padajúcim serverom a problémom v hre. Ľuďom sa to páčilo a masívne to hrávajú, kde sa už Pokémon Go stal najviac hrávaným titulom na mobiloch, trávia v ňom viac času ako na Facebooku a to je ešte len začiatok. Ďalšie updaty sú už naplánované...





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk