Gamescom 2016: Gameplay zo Sniper Elite 4

Na Gamescome sme mali možnosť si na pár minút zahrať alfa verziu Sniper Elite 4 na Xbox One

pridal matus_ace 28.8.2016 o 8:14 pod hry
Gamescom 2016: Gameplay zo Sniper Elite 4

HRY > NOVINKY >

Masový showcase na Gamescome nie je miestom, ktoré je ideálne na testovanie určitých hier. Bol síce len pre novinárov, ale aj tých sa na ňom nazbieralo mnoho a pri niektorých hrách bolo treba čakať. Jednou z nich bol aj Sniper Elite 4 a trpel som nielen čakaním, ale aj hrou, ktorú novinár predo mnou predvádzal. Dostal som sa na rad a zistil som, že možno nebol práve najhorší, len nie je príjemný ten pocit, keď si hru chcete vyskúšať, máte obmedzený čas, popri tom spovedáte vývojára z Rebellionu a ľudia v rade za vami na vás cez zuby nadávajú.

Aj preto pravdepodobne naše priložené gameplay video vyzerá tak ako vyzerá. Môžete v ňom ale vidieť niekoľko noviniek, jednu z máp z alfa verzie hry a tiež rôzne prístupy, kedy chvíľku sa dalo postupovať potichu, no po čase bolo treba tasiť zbrane a ísť na to silou. Video končí priam poeticky mojou smrťou pri márnom pokuse o útek. To si ale všetko môžete pozrieť sami. Čo nám o hre prezradil jeden z autorov?

Do Talianska sa vrhli s obrovskou vervou. Majú za sebou Nemecko aj Afriku, no mali pocit, že Taliansko je v hrách z 2. Svetovej dosť často (a neprávom) prehliadané. A asi mal pravdu. Navyše talianske prostredie zobrali vo veľkom. Nevedel z hlavy presné čísla, no mapa bola 3x väčšia ako najväčšia v trojke a to ani nebola najväčšia, akú v hre nájdete. Sú na nich viaceré ciele a otvárajú naozaj mnoho možností postupu, pričom často musíte pamätať na to, nepriatelia často využívajú vozidlá. Presne ako ja v prvom pokuse (nie je vo videu) sa vám tak môže stať, že plánujete pekne pomalý postup, no zrazu sa vám za chrbtom zjaví nákladiak so zásobovaním a vy už ležíte v kaluži krvi.

Štvorka príde s vylepšenou umelou inteligenciou, ktorá sa vás snaží vyhnať z krytu, lepšie reaguje na váš pohyb a taktiež sa vás viac snaží obchádzať či obkľúčiť. Taktiež lepšie reaguje na zvuk a už len podľa neho prehľadáva miesta. Hra je tak náročnejšia, najmä ak sa ňou chcete len prestrieľať. Pravdepodobne aj preto autori poriadne vylepšili súboje zblízka, ako pri stealth postupe, tak aj pri nakladačke súperom. Celkový dojem z hrania bol ale zatiaľ veľmi príjemný. Keď som sa priznal, že sa mi hrá ako niečo medzi 2 a 3, tak vývojár len kývol hlavou, že to bol zhruba aj ich cieľ. Uvidíme vo februári 2017, ako sa im to podarí dotiahnuť.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Rebellion / Rebellion
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14. február 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk