Gamescom 2016: Čo plánuju autori Black Desert Online?

Na Gamescome sme stihli aj krátky rozhovor s tvorcami kórejskej MMORPG Black Desert Online. Aký nový obsah do hry plánujú?

pridal rolan 5.9.2016 o 8:59 pod hry
Gamescom 2016: Čo plánuju autori Black Desert Online?

HRY > NOVINKY >

MMORPG žáner je tu s nami už dlhé roky. Do povedomia širokého publika sa dostal najmä vďaka WoWku a tam sa drží aj doteraz - veď o novej expanzii sme vás informovali len nedávno. Tento žáner sa teší obľube najmä v Ázii, kde ročne vychádza množstvo takýchto hier. Niektoré sa dostanú aj ku nám a jednou z nich je aj Black Desert Online. Ak sa o tento žáner zaujímate, pravdepodobne ste o nej už počuli a my sme vám na ňu priniesli aj recenziu. V poslednej dobe čelí kritike za Pay to Win prídavky, pričom je hru potrebné aj kúpiť. Svojim obsahom je ale originálna a preto má aj po čase solídnu hráčsku základňu. Osobne mám podobné hry rád, skúsil som ich mnoho a niektoré aj dlhodobo aktívne hral. Príležitosti pozhovárať sa s autormi tohto ambiciózneho titulu som teda na Gamescome neodolal. Zistil som aj niečo o prichádzajúcej expanzii, ktorú odhalili práve v Kolíne.

Na trhu je veľa rôznych MMORPG hier, čím sa podľa vás BDO odlišuje od zvyšku?

Najskôr samotným herným svetom. Snažili sme sa vytvoriť realisticky pôsobiaci svet, ktorý je ale zároveň fantasy. To sme dosiahli najmä vzhľadom okolia, kde mestá a budovy čerpajú inšpiráciu z európskej kultúry. Rovnako aj príroda je spracovaná verne. V hre sú navyše aj survival mechaniky, ktoré sme využili najmä v poslednej expanzii Valencia. Hráč dokáže na rozsiahlej púšti zomrieť v dôsledku tepla a smädu - niečo podobné vo väčšine iných MMO nenájdete.

Hra je pomerne úspešná aj v našich končinách. Ste s týmto úspechom spokojný? Čomu zaň vďačíte?

Určite - sme radi, že sa hre darí. Zakúpilo si ju až 400 tisíc hráčov, pričom máme aktuálne asi 100 tisíc aktívnych. Myslíme si, že úspech je postavený najmä na pravidelných aktualizáciach. Už po približne jednom roku sme stihli priniesť 3 expanzie s kopou nového obsahu a koncom roka plánujeme vydať ďalšiu.

K obsahu expanzie Valencia má onedlho prísť aj druhá časť, aké novinky prinesie?

Samozrejme nové oblasti, no aj prekopanie PVP systému. Ešte pred jej príchodom však do hry prinášame zaujímavú funkciu - awekening zbrane. Tie sa budú postupne odomykať nasledujúca týždne pre jednotlivé classy. Pôjde o špeciálne sekundárne zbrane, ktoré sa hráčovi odomknú na úrovni 55. Ponúknu úplne nový štýl hrania, kedy sa napr. z tanka razom stane DPS s obojručným mečom. Táto funkcia má hranie osviežiť, aby hráča classa nenudila ani po dlhšom čase, pričom je len na ňom ktorý štýl bude preferovať. 

O novej expanzii Margoria expanzii sme toho zatiaľ veľa nepočuli. Čo nám o nej môžete prezradiť?

V skratke do hre prináša úplne nové územie a lodnú prepravu. Nejde však len o hocaké územie - zväčši hru takmer dvojnásobne. Navyše sa nám stále darí zachovať jednotný svet, v ktorom hráčov nečakajú žiadne loadingy. Každý hráč bude mať po novom vlastnú loď, ktorú si bude upravovať, či si dokáže dokonca vyrobiť novú.

Ako bude riešený boj, dokáže na mori hráčov niečo napadnúť?

Áno, budú tu rôzne morské obludy. Ako vidno z traileru, ktorý sme zverejnili pri príležitosti Gamescomu, lode budú ozbrojené delami a inými zbraňami. Okrem nepriateľov ale budú nebezpečenstvo predstavovať aj morské choroby a drsné podmienky. Znova ten survival prvok, ktorý pre nás vždy bol a aj naďalej bude veľmi dôležitý.

Prinesie expanzia okrem océanu aj ďalšie nové územie?

Áno, na severe mapy sa objaví nová pevnina. Tá bude síce menšia, no taktiež ponúkne veľa nového obsahu a bude ladená do orientálneho štýlu. Okrem vlastnej lode budú môcť na prepravu medzi starým kontinentom a novým územim využívať aj akési trajekty. No a tí odvážnejší to môžu skúsiť preplávať.

Ďakujeme za rozhovor.





Gamescom 2016: Čo plánuju autori Black Desert Online?  Gamescom 2016: Čo plánuju autori Black Desert Online?  Gamescom 2016: Čo plánuju autori Black Desert Online?
Páči sa mi!

Zaradené pod: mmo, interview






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Pearl Abyss
Štýl: RPG / MMO
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. marec 2016
 4.3. 2019 (Xbox One)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk