Activision Blizzard sa môže pýšiť najväčšou online komunitou v ich histórii

K tomuto enormnému úspechu za posledný štvrťrok môže firma vďačiť najmä hre Overwatch, ale aj World of Warcraft

pridal play3man 4.11.2016 o 14:42 pod hry
Activision Blizzard sa môže pýšiť najväčšou online komunitou v ich histórii

HRY > NOVINKY >

Tretí kvartál roka 2016 si Activision Blizzard oficiálne uzatvoril a čísla vypustil na verejnosť. No a čo z nich vyplýva? Rozhodne nič negatívne a Blizzard môže oslavovať. A to doslova. Totiž, z pohľadu online komunity zaznamenali v treťom kvartáli tohto roka najväčšiu aktivitu hráčov v celej svojej histórii. V číslach ide o 42 miliónov aktívnych hráčov, pričom za tento úspech jednoznačne môže vydarený Overwatch a stále nestarnúci World of Warcraft. Ide o 25% nárast v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom a až 50% nárast pri porovnaní rovnakého obdobia v minulom roku. Znamená to teda, že Blizzard dokázal svojim úspechom zdvojnásobiť počet aktívnych hráčov v jednom mesiaci (MAU) behom dvoch rokov.

World of Warcraft: Legion zaznamenal predaje v počte 3,3 milióna kópií hneď v prví deň od spustenia predaja, čo iba nadväzuje na úspechy predchádzajúcich expanzií, ktoré predali približne rovnaký počet počas prvých 24 hodín. No a aktuálny hit Blizzardu v podobe akcie Overwatch je na tom tak dobre, že sa mu podarilo prekonať hranicu 20 miliónov hráčov najrýchlejšie zo všetkých hier, ktoré kedy Blizzard vydal. Rekord v počte MAU sa však podarilo dosiahnuť aj celej firme Activision, keď za posledný štvrťrok dosiahli rekord 46 miliónov, čo je teda najviac v histórii firmy - 18% nárast za posledné dva roky. No a pre zaujímavosť, hráči hraním hier od Activision-Blizzard dokopy strávili v tomto období až 10 miliárd hodín.

V skratke tiež môžeme spomenúť Destiny: Rise of Iron, ktoré zvýšilo počet MAU v porovnaní s druhým kvartálom tohto roka. Čistý zisk firmy dosiahol 1,57 miliárd dolárov a príjem iba z in-game obsahu dosiahol až jednu miliardu dolárov. No a zisk z digitálneho obsahu atakoval $1,34 miliardy. Mobilný King však zaznamenal pokles v počte MAU, a to na 394 miliónov hráčov. Aj napriek tomu sa im však podarilo zvýšiť čas, ktorý hráči strávili hraním ich hier.

Nakoniec tu máme ešte čísla z eSportu, kde Activision a Major League Gaming v spolupráci s Facebookom zaznamenali rekord v počte videní - celkovo 50 miliónov, čo je nárast až o 67% pri porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom. Dokonca pri najvyššom záujme zaznamenali v jeden deň až 11 miliónov používateľov. Začiatkom septembra prebehla akcia pod zášitou Activisionu - Call of Duty XP s Call of Duty World League Championship, kde boli prítomní spolu so Sony a PS4. Počas sezóny 2016 sa do ligy zapojilo viac ako 1000 tímov a v počte zhliadnutí sa vyšplhali na číslo 121 miliónov.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Blizzard / Blizzard
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 24. máj 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk