No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

Tá prináša 3 módy, prepracované budovanie základní, nákladné lode, zlepšené používateľské rozhranie, pokročilé hospodárstvo a ešte oveľa viac.

pridal Gam_er 27.11.2016 o 15:30 pod hry
No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

HRY > NOVINKY >

Dnes nám Hello Games predstavilo sľubovaný a skutočne masívny update 1.1 pre No Man’s Sky s prívlastkom "Foundation Update", ktorý je dokonca už k dispozícii aj na stiahnutie. Prináša toho naozaj veľa a vyzerá to tak, že by hre mohol rapídne pomôcť.

Prvou zmenou je to, že v hre budú prítomné tri režimy:

  • normal mode - ponúka pôvodný a pokojný prieskumný zážitok 
  • creative mode - umožňuje hráčom skúmať vesmír bez limitov a vybudovať obrovskú základňu
  • survival mode - skutočne mení hru tým, že vytvára náročnejší survival zážitok 

Budovanie základní

Hráči si budú môcť nárokovať svoju domovskú planétu tým, že nájdu neobývanú základňu a vytvoria si z nej svoju vlastnú, ktorá sa bude dať prispôsobiť skutočne priamo na mieru. Budete si môcť postaviť svoj domov, kde sa môžete ukryť, za pomoci modulárnych štruktúr a zariadenia, ktoré zhromaždíte zo zdrojov počas skúmania planét. Na pomoc budete môcť tiež verbovať cudzie formy života, ktoré vám pomôžu objaviť nové technológie.

Špecialisti na hospodárstvo, inžinierstvo, zbrane a výskum budú dostupní k tomu, aby ste si ich najali z rôznych vesmírnych staníc. V tých budete môcť používať Terminus teleportéry, ktoré vám umožnia teleportovať sa na vašu základňu. Tú budete môcť rozšíriť skladovacími kontajnermi, kde sa budú dať zachovať vzácne zdroje a produkty. V prípade, že pre svoju základňu nájdete ešte lepšie, resp. krajšie miesto, tú starú budete môcť rozobrať a získať z nej späť všetky zdroje, ktoré vám budú nápomocné pri stavbe novej základne. 

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

Hospodárstvo

Budete môcť pestovať rôzne plodiny vonku alebo vo vnútri základne za pomoci hydroponických laboratórií. Rastliny budú rásť v priebehu času a ponúknu vám stabilnú dodávku rôznych zdrojov, ktoré budete môcť jednoducho zozbierať. Okrem toho si budete môcť tiež najať špecialistu na hospodárstvo, čím získate 10 nových druhov rastlín a objavíte nové zdroje. 

Hráči si teraz budú môcť vybudovať na poli, na planéte základnú výbavu. Umiestniť úložné pozície kdekoľvek vo svete, čo bude zásadné pre survival režm. Automatizované kombajny budú môcť zhromažďovať prostriedky z nerastných surovín aj vo vašej neprítomnosti. Na mape si budete môcť umiestniť waypointy, ktoré budú farebne odlíšené a umožnia vám návrat na zaujímavé miesta. 

Komunikačné terminály umožnia nájsť rôzne vesmírne správy od ostatných hráčov. Na to, aby ste objavili vo svojom okolí zdroje nerastných surovín, neobývané základne alebo upgrade obleky, budete môcť použiť Signal Scanner. 

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

Nákladné lode

Budete si môcť kúpiť obrovskú medzihviezdnu nákladnú loď, ktorá vám umožní prevoz veľkých nákladov a ktorú si budete môcť privolať kdekoľvek po celej galaxii. Rôzne zdroje budete môcť teleportovať na vašu nákladnú loď, zatiaľčo ste na planéte, ktorá je ideálna na vytváranie zásob tovaru za účelom obchodovania. 

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

Nákladné lode budú tiež plne customizovateľné, čo bude možné robiť na vašej základni. Tam si budete môcť vytvoriť rozšírené miesto pre náklad alebo možnosti na to, aby ste mohli pestovať plodiny priamo na palube vašej nákladnej lode. Tiež bude možné presunúť svoju nákladnú loď do rozdielnych, viac ekonomicky výhodnejších miest s cieľom maximalizovať svoj zisk.

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

K dispozícii bude rovnako aj nový systém prijímania zamestnancov, pomocou ktorého si vytvoríte posádku svojej nákladnej lode z inžinierov, farmárov a špecialistov na zbrane či vedu a výskum, ktorí vám pomôžu pri skúmaní nových technológií. Dostupné bude tiež množstvo nových zdrojov, surovín, produktov, stavebných prvkov a technológií. 

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

Používateľské rozhranie

UI bolo vylepšené tak, aby sa prispôsobilo napätiu v survival móde, kde malá nepríjemnosť môže byť rozdielom medzi životom a smrťou. Čakajte teda inteligentný rýchly prístup k menu a tiež zjednodušený prístup k inventáru. Rôzne vybavenie v inventári budete môcť až 5x spakovať do jedného slotu inventára, čo vedie k zvýšeniu kapacity lode, kontajnera na základni a tiež nákladného priestoru. 

Boli pridané tiež nové ukazovatele šípok, ktoré zdôrazňujú štíty a priaznivé podmienky pre život oveľa jasnejšie, čo vám uľahčuje rozhodovanie. Každý prvok bude mať svoje priame prvky, ktoré bude možné naskenovať a tak ich budete môcť jednoduchšie rozlíšiť. Aktuálnu úlohu budete môcť zobraziť kedykoľvek za pomoci jedného tlačidla a UI bolo tiež vizuálne vylepšené tým, že bol odstránený farebný odtieň a iné objekty.

Do lodí budú tiež čoskoro pridané výstražné indikátory, ktoré vám oznámia prítomnosť pirátskej aktivity, pričom bude zvýraznený aj červený signál varovania. 

TAA & MOTION BLUR

Do hry bol zapracovaný aj motion blur, aby zvýraznil pocit rýchlosti najmä počas letu. Ten si však budete mať možnosť buď vypnúť, alebo zapnúť, takže záleží len na vás, či ho tam chcete. 

Zapnuté Motion Blur

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

Vypnuté Motion Blur

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

Temporal Anti Aliasing odstraňuje efektívne štrbavé okraje a bol pridaný ako možnosť, ktorá vám zlepší rozoznateľnosť rôznych vecí v hre. 

Zapnuté TAA

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

Vypnuté TAA

No Man’s Sky predstavuje detaily Foundation Update

Povoliť si budete môcť tiež texture streaming, čo umožní hladšie spustenie a beh hry na počítačoch s minimálnou konfiguráciou. Okrem toho bol tiež prepracovaný algoritmus generovania terénu, aby generoval viac esteticky zaujímavejšie planéty. 

Vývojári tiež opravili rôzne chyby, pričom celý Patch Notes je k dispozícii na oficiálnej stránke hry. 





Páči sa mi!

Zaradené pod: no mans sky, patch, update






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: 505 games / Hello Studios
Štýl: Akčná Adventúra / Survival
Dátum vydania: 9. august 2016
 29.6. 2018 (Xbox One)
 7.10. 2022 (,Switch)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19603)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk