Stardock: Microsoft a Sony budú vydávať nové konzoly tak často ako vychádzajú mobily

Podľa firmy, ktorá má veľkú zásluhu na pokroku v oblasti hardvéru by Sony a Microsoft mohli vydávať výkonnejšie verzie konzol každý rok

pridal play3man 23.3.2017 o 11:36 pod hry
Stardock: Microsoft a Sony budú vydávať nové konzoly tak často ako vychádzajú mobily

HRY > NOVINKY >

Súčasná generácia konzol je prvá, ktorá nám ponúkla možnosť zaobstarať si medzi-generáčnú konzolu. V prípade Sony je to už realitou vďaka PlayStation 4 Pro, pričom Microsoft vydanie výkonnejšej konzoly ešte len čaká. Pokrok vo vývoji je každým rokom značný, aj keď sa to možno nezdá, no hry sa stále častejšie pýtajú po 4K rozlíšení a do popredia sa dostáva HDR technológia. Sony sa práve s novou konzolou chcelo priblížiť k hrám v 4K rozlíšení, ktoré sa však väčšinou renderujú do 4K len cez doplnkovú technológiu checkboarding, ktorá by mala zastupovať plnohodnotné 4K rozlíšenie, aj keď je hra renderovaná v nižšom.

Microsoft s Xbox One Scorpio sa k situácii postavil inak a von chce vypustiť konzolu, ktorá bude výkonom plne postačovať pre renderovanie hier v natívnom 4K. Server GamingBolt mal šancu porozprávať sa s CEO firmy Stardock, Brad Wardellom, ktorý sa vyjadril práve k častejšiemu vydávaniu výkonnejších konzol.

"Myslím si, že 4K sa začína stávať štandardom, no tiež si myslím, že keď s týmto začínali, nikto z nás netušil, že sa rozšíri tak rýchlo. Na druhú stranu, stále je tu množstvo vzrušujúcich noviniek, ktoré nás ešte čakajú - HDR začína byť veľká vec. Takže toto je ďalšia vec, ktorú budú chcieť podporovať pomocou vylepšovania ich hardvéru." - "Takže za taký rok až dva, si myslím, že všetci skončia pri vydávaní nového hardvéru každý rok alebo každé dva roky ako iPhone a spolu s nasledovaním princípu, kedy budete musieť vlastniť aspoň nejaký model, aby ste konkrétnu hru rozbehli."

 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk