Finančné výsledky Sony nie sú priaznivé, Playstation však ide

Sony za sebou nemá najlepší rok, za čo môže viacero aspektov, na ktoré sa pozerá prostredníctvom svojich finančných výsledkov. Prognózy do budúcna sú však pozitívne.

pridal Gam_er 30.4.2017 o 14:54 pod hry
Finančné výsledky Sony nie sú priaznivé, Playstation však ide

HRY > NOVINKY >

Zisk spoločnosti Sony za uplnylý finančný rok nižší o 17% než tomu bolo rok predtym, tržby klesli o 6% a akcionári dostanú o 50% nižšie dividendy. Zníženie ziskov v tomto roku bolo spôsobené viacerými faktormi, pričom jedným z najväčších bolo zemetrasenie v roku 2016, ktoré prinútilo Sony zatvoriť veľkú továreň na výrobu polovodičov. Okrem toho zaznamenali pokles predaja vo viacerých divíziách, z ktorých je na tom najhoršie Sony Pictures

Samozrejme okrem toho došlo k veľkým poklesom výmenných kurzov, ktoré boli zvýraznené ako varovný faktor. Napriek tomu sa očakáva, že čistý príjem spoločnosti narastie medziročne o  250%. Jedným z najväčších problémov spoločnosti Sony je rozdiel medzi jej divíziami, kde z väčšej časti zaznamenávajú pokles vo viacerých oblastiach. Veľký pokrok sa dosiahol v oblasti mobilnej divízie a hier, no iné oblasti zaznamenali výrazné prehĺbenie. 

Najstratovejšou oblasťou je už spomínaná filmová divízia, ktorá zaznamenala stratu 80,5 miliardy JPY, čo je o 119 miliárd JPY viac, ako minulý rok. Škody spôsobené zemetrasením v spoločnosti Imaging Products & Solutions, Semiconductors a menších divíziách sú najväčšou príčinou znižovania zisku spoločnosti. Prognózy na budúci rok sú však pozitívne a zahŕňajú 12% nárast predaja mediálneho obsahu prostredníctvom internetu a tiež nárast v predaji televízorov. To je jeden z dôvodov, prečo Sony zachová svoju Pictures divíziu. 

V mobilnom sektore bolo zistených niekoľko obrovských obratov, ktoré sa dostali zo straty 61,4 miliardy JPY na 10,2 miliardy. Tento fakt bol prisúdený reštrukturalizácii, ktorá výrazne znížila prevádzkové náklady. Zameranie na menšiu škálu modelov a obmedzenie v určitých geografických oblastiach tiež prispelo k zvýšeniu hodnoty mobilnej divízie. 

Jedným z hlavných pilierov Sony je však samozrejme herný priemysel. PlayStation 4 bola pre spoločnosť veľkým úspechom, pričom aktuálne prekonala v počte dodaných kusov aj legendárnu PlayStation 2, kedy bolo vyexpedovaných 60 miliónov kusov tejto aktuálnej konzoly. Sony tak dosiahlo svoj cieľ keď v poslednom fiškálnom roku dodala 20 miliónov kusov PS4. V predchádzajúcich rokoch bolo toto číslo nižšie, takže sa jedná o najlepší rok pre Sony a PS4.

Táto divízia je tiež v Sony tou najlepšou s 52,9% nárastom zisku a nárastom predajov o 6,3%. Sony tiež predpokladá, že by v budúcom roku mohli odoslať 18 miliónov kusov. Hardvér bude mať v tom čase už 5 rokov, takže by sa jednalo o naozaj slušné číslo. S nárastom tržieb rovnako pomohlo aj uvedenie PS4 Pro a PS VR

Čo sa týka budúcnosti, existujú tu varovné aspekty, ktoré sa týkajú kolísania meny, avšak hlavné príčiny zodpovedné za nepriaznivé výsledky minulého roka boli odstránené. Práve vďaka tomu sa očakávajú veľmi pozitívne prognózy v divízii Games & Network, no tento krát by nemali zaostávať ani Semiconductors a Pictures, ktoré by mali v nadchádzajúcom roku priniesť zisk. Očakáva sa, že príjmy dosiahnu výšku 500 miliárd JPY so ziskmi 255 miliárd JPY.





Finančné výsledky Sony nie sú priaznivé, Playstation však ide  Finančné výsledky Sony nie sú priaznivé, Playstation však ide  Finančné výsledky Sony nie sú priaznivé, Playstation však ide
Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk