Nvidia vidí Geforce ako hernú konzolu

CEO Nvidie počas komunikácie s investormi odpovedal na otázku o rozširovaní počtu hráčov a grafických kariet, ako aj ich prechádzaní do prémiovéj oblasti

pridal saver 14.5.2017 o 11:39 pod hardware
Nvidia vidí Geforce ako hernú konzolu

HARDWARE > NOVINKY >

CEO Nvidie počas komunikácie s investormi odpovedal na otázku o rozširovaní počtu hráčov a grafických kariet, ako aj ich prechádzaní do prémiovéj oblasti. V odpovedi porovnal Geforce karty s hernou konzolou a podľa priemernej ceny tam vidí potenciál v oslovení ďalších zákazníkov. Hovorí:

"Priemerná predajná cena NVIDIA GeForce je približne tretina z hernej konzoly. To je štýl, ako o tom premýšľame. To je jednoduchá matematika. Ľudia sú ochotní minúť 200 dolárov, 300 dolárov, 400 dolárov, 500 dolárov za novú hernú konzolu, ale grafická karta GeForce vyjde v priemere oveľa menej.

Existujú ľudia, ktorí absolútne požadujú to najlepšie. A dôvodom je to, že majú monitor alebo viaceré monitory s obnovovacou frekvenciou, ktorá je ďaleko za televízorom. Takže, ak máte 4K alebo chcete 120 hz, alebo niektorí ľudia dokonca idú až za hranicu 200 Hz. Tieto typy displejov vyžadujú oveľa viac konských síl ako priemerná TV. Či už je to 1080p alebo 4K pri 60 snímkach za sekundu alebo 30 fps. Potrebný výkon je skutočne vysoký. Ale to je to preto, lebo len naozaj milujú svoj stroj, sú ním obklopení a chcú to najlepšie.

Ale spôsob, ako o tom premýšľajú, je v konečnom dôsledku príležitosťou pre nás. Myslím, že GeForce je herná konzola. A správny spôsob, ako sa na to pozrieť je ekvivalent ceny výške približne 200 - 300 dolárov, čo je príležitosťou pre GeForce."

Vyjadril sa aj o sledovaní vývoja trhu a správania hráčov, ktoré monitorujú:

"Keď premýšľame o GeForce, ide o parametre. Koľko z našej inštalovanej základne sme inovovali na Pascal? Koľko z našej inštalovanej základne rastie? Ako sa celkovo zvyšuje hranie hier? Aké sú dynamiky rozvoja hier, či už sú to tímové športy alebo MOBA, alebo používanie hier pre umelecké vyjadrenie? Vzťahuje sa k titulom AAA, ktoré práve v danej dobe vychádzajú. Niektoré roky sú hry neuveriteľné. Niektoré roky sú slabšie. V súčasnej dobe sa kvalita produkcie hier stále vylepšuje, a to až tak, že sme mali niekoľko rokov blockbusterových hitov za sebou.

A navyše k tomu sú tu aj sezóny, kedy ľudia kupujú grafické karty a herné konzoly. Sú tam Vianoce a sviatky a aj medzinárodné sviatky, kde ľudia dostanú peniaze ako darčeky a šetria peniaze na novú hernú konzolu alebo novú hernú platformu. V mnohých smeroch je naše podnikanie riadené hrami, takže tam nie je na rozdiel od charakteristík zvyšku herného priemyslu."

Celé nám to skôr naznačuje zmýšľanie Nvidie, ako ich ďalší postup. Postup vydávania sa tam určite nezmení, ale možno sa do budúcnosti viac zamerajú na 200-300 dolárové karty.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk