E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

Veľký sviatok hráčov konajúci sa každý rok v Los Angeles sa nezadržateľne blíži. E3 2017 bude skutočne nabitá a tak sme sa pozreli na to, čo by nás malo čakať.

E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

HRY > NOVINKY >

Veľký sviatok všetkých hráčov, v podobe najväčšej hernej výstavy E3 sa pomaličky blíži, preto je najvyšší čas pozrieť sa na to, aké sú naše očakávania od tohto ročníka a čo by nám mali jednotlivé firmy predstaviť.

E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

Samotné prezentácie začínajú už 10. júna, pričom ich otvára EA so svojou EA play akciou a Microsoft.  Pokračovať budú Bethesda, PC Gaming Show, Ubisoft, Sony a výstavu zakončí Nintendo. Poďme si teda zhrnúť naše očakávania od jednotlivých konferencií.

E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

EA  - 10. júna 21:00

Mnoho veľkých oznámení ohľadom EA hier príde na konferenciách Microsoftu, Sony a Nintenda, ale svoje ohlásenia a prezentácie ponúkne Electronic Arts aj na EA play evente. Potvrdené máme už spomínané StarWars Battlefront II, ktoré bude mať veľkú prezentáciu. Okrem toho EA ponúkne aj prvú ukážku z príbehovej Star Wars hry.

Plne predstavené bude nové Need for Speed: Payback, rovnako aj nové DLC pre Battlefield 1, možno príbehové DLC pre Mass Effect Andromeda, nový obsah ukáže aj Titanfall 2 a Star Wars Galaxy of Heroes a istá je určite aj FIFA 18. Ostatne športové záležitosti boli na E3 v prípade EA Sports prezentované takmer vždy a teda ani tu nebudú chýbať NFL 18 či NBA Live 18. Pridajú sa aj Sims 4 a Sims Mobile.

Nakoniec vieme, že EA robí novú časť Dragon Age a tak nie je vylúčené, že nám ukáže aspoň prvý trailer.

E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

Microsoft  - 11. júna 23:00

Microsoft nám minulý rok oznámil vydanie dvoch nových kúskov hardvéru, ktoré niesli označenie – Xbox One S a Project Scorpio. Prvý zmienený člen rodiny Xbox je už vonku nejaký ten piatok a preto mnohí netrpezlivo očakávajú príchod Scorpia, ktoré je právom označované za najvýkonnejšiu konzolu. Práve príchod Scorpia uvidíme na tohtoročnej E3 v plnej paráde a preto je konferencia Microsoftu pre mnohých tou najočakávanejšou. Samotná konzola, ktorá sľubuje natívne 4K, by tak mala tvoriť veľkú časť prezentácie, uvidíme či napokon Microsoft ohlási už aj cenu, no tiež to, aké hry nám na konzole predstavia. 

Určite ukážo to, ako budú na Scorpiu vyzerať staršie vylepšené hry, ale zároveň s istotou čakáme aj novinky, kde by mali ukázať v 4K kúsky ako Forza Motorsport 7, Middle Earth: Shadow of War, Need for Speed Payback, Assassins Creed Empire, plus 4K bude zrejme prezentované aj na FIFA 18, prípadne Madden 18, plus ďalšie hry.  Čo sa týka exkluzivít, tam je v príprave Sea of Thieves, Cuphead, nemal by chýbať ani Crackdown 3, ktorý ukáže cloudovú deštrukciu, či  zombie titul State of Decay 2. Čakať však môžeme určite aj neohlásené tituly. 

Okrem zmienených vecí je tiež veľmi pravdepodobné, že Microsoft ukáže aj nový Xbox dashboard, ktorý by už mal byť v štýle jesenného update dizajnu pre Windowsu 10. Určite bude súčasťou prezentácie aj streamovacia služba Mixer a k tomu možno Microsoft pridá aj svoje pripravované Mixed Reality headsety, ktoré budú mať podporu ako na PC, tak aj na Xboxe.

E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

Bethesda   - 12. júna 6:00

Autori klasík ako DOOM či Quake, vystriedajú tento rok určite nabušenú konferenciu Microsoftu. Tu je pravdepodobné, že hviezdou podujatia bude Quake Champions, ktoré bolo oznámené v minulom roku. Okrem toho sa pravdepodobne pozrieme tiež na Fallout 4 či DOOM vo VR. A čo ďalej? Nuž, pozvánka Bethesdy na E3 obsahovala zábavný park Bethesdaland, ktorý bol rozdelený na niekoľko častí. Tie patrili ich AAA hrám - Fallout, Doom, Elder Scrolls, Quake, DishonoredPrey, no prítomné boli tiež miesta, ktoré boli označené ako „vo výstavbe“. Tieto miesta by mali reprezentovať príchod 2 neoznámených noviniek. Zatiaľ môžeme len polemizovať o tom, čo by to tak mohlo byť. Aj napriek tomu, že nemáme žiadnu istotu, E3 2017 by bolo skvelým miestom na oznámenie novej Elder Scrolls hry. Netreba však tiež zabúdať na to, že už minulý rok nám na E3 Bethesda teasovala nového Wolfensteina, ktorý by sa tu s veľkou pravdepodobnosťou mohol objaviť tiež. Jedným z pravdepodobných veľkých návratov by mohol byť tiež The Evil Within 2 alebo by sme sa mohli dočkať aj predstavenia úplne novej IP

E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

PC Gaming Show - 12. júna 19:00

Po AMD sa hlavný partner PC Gaming Show obmenil a bude ním práve ich konkurenčný rival Intel. Akcia sa bude odohrávať 12. júna od 19:00. Moderátorom bude Sean Plott a celá konferencia sa bude zameriavať na inovácie v PC priemysle, vrátane rozmachu VR a eSportu.

Aj tento rok na E3 zavíta PC konferencia. Už nedávno nám naznačili prvých hostí, ktorí sa na nej ukážu s tým, že teraz pridávajú ďalších. Príde napríklad Microsoft, tiež Paradox s hrou Battletech, Battle Royale titul PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS,  Creative Assembly s Total War: Warhammer II, Raw Fury Games, Bohemia Interactive,  Cygames, Nexon, Tripwire Interactive a ďalší.

E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

Ubisoft  - 12. júna 22:00

Francúzsky gigant nesie svoju tohtoročnú konferenciu na E3 v znamení veľkých návratov. Prvým veľkým návratom je séria Assassin’s Creed, ktorá si vzala ročnú pauzu, aby ju mohli vývojári prebudovať takpovediac od základov. Na E3 sa nám teda ukáže Assassin’s Creed Origins, kde sa pozrieme na pôvod asasínov v starovekom Egypte. Určite teda uvidíme trailer a prvý gameplay, kde by mali tvorcovia prezentovať čerstvú várku nových nápadov a všetkého, čo sériu dokáže znova plne nakopnúť. AC by sa však malo zrejme ukázať aj na konferencii Microsoftu, kde by na ňom Scorpio odprezentovalo 4K hranie.

Ďalším veľkým návratom bude aj Far Cry 5, ktoré sa nám už stihlo odprezentovať sériou teaserov, pár informáciami a plným oznamujúcim trailerom, kde sme mohli vidieť prostredie, postavy a rovnako dátum vydania. Na E3 by sme mali teda vidieť to najpodstatnejšie, čím je v tomto prípade gameplay ukážka.

Okrem toho by Ubisoft mal odprezentovať aj nový Crew 2, ale vráti sa aj niekoľkokrát odložený South Park: The Fractured But Whole, no nemali by chýbať ani hry pre Switch, kde sa často skloňuje SteepRayman Legends: Definitive Edition, prípade spojenie Rabbids s Mariom. Mnohých by však v tomto smere určite potešila aj nová Rayman hra. No a keď už sme pri veľkých návratoch veľkých značiek, určite by nás dokázal dostať pekne do vytrženia aj návrat série Splinter Cell, či prípadné oznámenie novej IP.  

E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

Sony - 13. júna 3:00

Konferencia Sony sa určite bude niesť v znamení množstva zaujímavých hier. Práve tá je pre mnohých fanúšikov najočakávanejšia najmä preto, že by sme na nej mali vidieť konečne gameplaye najočakávanejších exkluzivít, akými sú jednoznačne The Last of Us: Part 2God of War pre PS4. Okrem toho by sme tu mohli vidieť viac z Days Gone alebo novej Spider-man hry, na ktorej pracujú autori série Ratchet and Clank a ktorá sa nám stihla odprezentovať minulý rok iba trailerom. Netreba však zabúdať ani na Detroit: Become Human a záverečnú kapitolu Uncharted, v podaní samostatnej expanzie Uncharted: The Lost Legacy.

Okrem prezentácií už známych AAA hier by sme sa tiež mohli dočkať niečoho nového, kde do úvahy spadá napríklad nová hra od autorov inFAMOUS – štúdia Sucker Punch, prípadne možno teaser na Bloodborne 2, príbehové DLCHorizonu a tiež určite uvidíme exkluzívny obsah, ktorý si Sony pre svoju konzolu zaistilo u partnerov pri hrách tretích strán.

Rátať v tomto smere určite môžeme s Call of Duty, Destiny 2 alebo Star Wars: Battlefront II. Sony určite využije priestor aj na prezentáciu noviniek z oblasti VR, kde by sme mohli vidieť ako neherné, tak herné zážitky, z ktorých najočakávanejším je určite Star Wars VR, ktoré bolo oznámené minulý rok. Ukázať by sa mohol aj remaster Crasha a Sony je známe tiež svojimi prekvapeniami, aj keď si posledné roky veľké oznámenia necháva skôr na svoj vlastný event PlayStation Experience. Do úvahy okrem toho ešte pripadá možné oznámenie zníženia ceny, prípadne doplnkov k PS4, niečo k Death Stranding WB Montreal by tu tiež mohlo ukázať svoju novú Batman hru. Tak uvidíme, či nás čaká aj nejaké prekvapivé veľké oznámenie alebo sa dočkáme len toho, čo je nám už dlhší čas známe a na zvyšok si počkáme neskôr. 

E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?

Nintendo - 13. júna 18:00

Pre Nintendo je tento rok veľkolepý, čo odštartovalo uvedenie ich novej konzoly Switch. Vzhľadom na to, plánuje spoločnosť podľa svojho amerického prezidenta skutočne veľkú E3 konferenciu, kde uvidíme mnoho zaujímavých vecí, ktoré sa z veľkej časti budú točiť práve okolo Switchu. Okrem toho sa prezentácia zjavne zameria aj na Super Mario Odyssey, no určite sa dozvieme aj detaily o ďalších hrách, ktoré dorazia na Switch ešte tento rok.

Nasledovať bude známy "Nintendo Treehouse" stream, ktorý sa minulý rok zameral na Zeldu. Čo sa týka tohto ročníka, Nintedno ešte neoznámilo to, aké hry by pre nás mali streamovať. Stávkou na istotu by mal byť v tomto smere ale spomínaný Super Mario Odyssey (ten bude na show aj hrateľný), ktorého doplní ARMS a Splatoon 2. Čakať však určite treba aj exkluzivity tretích strán, ktoré sa prihlásili k podpore Switchu. Z najznámejších sú tam Ubisoft, EA, Sqare Enix, Bethesda, SEGA, CAPCOM, Konami a ďalší.

Activision a ďalší

Activision má časovo exkluzívne dohody so Sony, takže určite bude predstavovať nejaký exkluzívny obsah a skorší prístup k DLC pre majiteľov konzol PlayStation. Vzhľadom na to je teda pravdepodobné, že mnoho vecí od Activisionu sa ukáže práve na konferencii od Sony. Čakáme už spomínaný nový COD, Destiny 2 a netreba zabúdať ani na Crash Bandicoot N Sane Trilogy, ktoré bude mať tesne pred vydaním.

Na E3 bude však prítomných oveľa viac štúdií, kde môžu zaujímavé veci ukázať najmä Warner Bros, Take-Two, Bandai Namco a CD Projekt RED. 

Z ďalších štúdií a spoločnosti budú napríklad na E3:

  • Bandai Namco
  • Capcom
  • CD Projekt Red
  • Deep Silver
  • Focus Home Interactive
  • Konami
  • Logitech
  • Nvidia
  • Intel
  • Razer
  • Rebellion
  • Sega
  • Square Enix
  • Take-Two
  • Warner Bros
  • Bohemia Interactive
  • Crytek

V prípade ďalších nespomenutých hier očakávame napríklad nasledovné tituly:

  • Call of Cthulhu: The Official Video Game (PS4, Xbox One, PC)
  • Gwent: The Witcher Card Game (PS4, Xbox One, PC)
  • Marvel vs Capcom: Infinite (PS4, Xbox One, PC)
  • Metal Gear Survive (PS4, Xbox One, PC)
  • NBA 2K18 (PS4, Xbox One, Switch, PC)
  • PES 2018 (PS4, Xbox One)
  • Project Cars 2 (PS4, Xbox One, PC)
  • Project Sonic (PS4, Switch, PC)
  • Vampyr (PS4, Xbox One, PC)
  • a veľa ďalších

Suma sumárum môžeme povedať, že tohtoročná výstava E3 bude skutočne zaujímavá a tešiť sa môžeme na naozaj nemálo vecí. Samozrejmosťou sú tiež rôzne prekvapenia či teasery, ktoré nás navnadia na príchod veľkých vecí neskôr. Okrem toho čakáme množstvo rozhovorov s vývojármi, ktoré prezradia doposiaľ neznáme, detailné informácie o ich aktuálnych či prichádzajúcich projektoch. O tom všetkom vás budeme samozrejme informovať. 





E3 2017: Kedy budú konferencie, čo približne ukážu?
Páči sa mi! (+6)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk