Prvé MMO Habitat sa dostáva do verejnej alpha verzie 30 rokov od svojho vzniku

Štyri roky v projekte Museum of Art and Digital Entertainment spolu s pôvodnými tvorcami priniesli späť do života prvé MMO.

pridal Gam_er 3.6.2017 o 9:59 pod hry
Prvé MMO Habitat sa dostáva do verejnej alpha verzie 30 rokov od svojho vzniku

HRY > NOVINKY >

Nedávno ste možno počuli o tom, že malý titul s názvom Habitat je jeden z tých, ktoré si kladie za cieľ oživiť projekt Museum of Art and Digital Entertainment (MADE). Práve dnes nám bolo oznámené, že titul z dielne Lucasfilm Games, ktorý vyšiel v roku 1986 je späť online.   

Habitat bolo prvé MMO, ktoré dá sa povedať koncipovalo tento herný žáner. Online zložka hry bežala na  Quantum Link, čo bola online služba Commodore 64, ktorá sa nakoniec stala známa pod názvom America Online. Táto služba umožňovala hráčom klasické vytáčané pripojenie k internetu dial-up a vzájomné prepájanie, pričom bola účtovaná každý mesiac. 

Dnes nám tvorcovia hry Chip Morningstar a Randy Farmer oznámili spustenie globálneho online eventu, ktorý prinesie alpha verziu tejto hry späť po tom, čo bola offline niečo cez 30 rokov. Hru priniesol do hrateľného stavu preklad do Javy, ktorý trval 4 roky. Mnohí sa však môžu opýtať na otázku, prečo by niekto chcel prechádzať problematickou prácou, ktorá by túto hru vôbec vracala späť online po takej dlhej dobe. Pravdou je, že ide o málo známy klenot histórie hier, ktorý MADE chcelo obnoviť. Napríklad termín "Avatar", ako digitálna reprezentácia hráča bol prvý krát použitý práve v Habitat. 

Súčasťou hry boli rovnako vtedy inovatívne prvky, medzi ktoré patrí napríklad vražda, choroba, in-game mena a privátny priestor, kde mali hráči svoje vlastné základne. Narozdiel od dnešných MMO, hráčov Habitat fascinovalo zbieranie rôznych itemov pre svoje postavy aj napriek tomu, že ukladanie hry vyžadovalo vloženie samostatnej diskety (záznamové médium, predchodca CD, pozn. pre mladších hráčov).  

Alex Handy, zakladateľ a riaditeľ MADE ešte viac vysvetlil technologický úspech, ktorý predstavovalo Habitat vo svojej dobe:

„Dnes berieme fakt, že tisíce hráčov sú v jednom hernom svete, ako úplne normálnu vec. Habitat však tento typ prostredia postavilo pred 30 rokmi, s ekvivalentom palíc a kameňov.“

Úsilie vrátiť Habitat späť online je tiež pripísané Fujitsu (spoločnosť, ktorá kúpila práva na vydanie hry v Japonsku), rovnako ako Dolby, Sony a tvorcom originálneho serverového hardvéru pre pôvodnú hru, Stratus. Hra má po svete skutočne množstvo podporovateľov a prispievateľov, ktorí zahŕňajú rôznych CEO, CTO a iné osobnosti. 

V prípade, že máte záujem o účasť vo verejnom alpha teste, tu nájdete pokyny na použitie C64 emulatora, prostredníctvom ktorého sa na server hry prihlásite. Zdrojový kód hry je k dispozícii aj v GitHub





Prvé MMO Habitat sa dostáva do verejnej alpha verzie 30 rokov od svojho vzniku
Páči sa mi!

Zaradené pod: MADE, Lucasfilm Games, Habitat, MMO






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19890)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk