Režisér Neill Blomkamp miluje strieľačky, uchvátilo ho Valve, no naposledy hral Battlegrounds

Režisér slávnych sci-fi hitov ako District 9, Elysium a Chappie porozprával o svojej láske k hrám.

pridal Gam_er 9.6.2017 o 12:23 pod hry
Režisér Neill Blomkamp miluje strieľačky, uchvátilo ho Valve, no naposledy hral Battlegrounds

HRY > NOVINKY >

Juhoafrický režisér Neill Blomkamp, ktorý sa preslávil sci-fi hitmi ako District 9, Elysium a Chappie, porozprával svetu o svojom vzťahu k hrám. Ten je možno väčší než ste očakávali a Blomkamp hovorí o svojej láske najmä k strieľačkám, kde spomína Counter-Strike, Battlefield 4, Half-Life 2 a tiež novinku PlayerUnknown’s Battlegrounds

„Milujem hry. Sú pre mňa veľkou vecou. Mám rád trojrozmerné virtuálne prostredie, ktoré som zvykol robiť, keď som bol vo VFX. Milujem myšlienku toho, že niečo existuje virtuálne a tiež v 3D priestore, čo je pravdepodobne dôvod, prečo som si tiež zamiloval VR. Hry majú všetky prvky, ktoré ja ako umelec skutočne milujem. Ten konkrétny svet, kam môžete ísť a existovať v jeho vnútri. Môžete tam pridávať zvukový dizajn, hudbu a robiť všetko potrebné na to, aby ste čo najlepšie umiestnili vaše publikum do prostredia vašej hry. Celé je to pre mňa neuveriteľne presvedčivé.

Som trochu posadnutý hrou Counter-Strike, pričom hrávam CS GO počas väčšiny mojich piatkov. Uchvacuje ma už len tá myšlienka chodiť v prostredí, ktoré je 3D a po chvíli spoznať celú mapu, teda 3D priestor, kde ste, ktorý si potom prehrávate v hlave znovu a znovu. Hry tiež často sťahujú dole 50% filmov vo veciach, ktoré sa prehliadajú. Vo filmoch sa často diskutuje o charakteroch, príbehu a zápletke, čo je samozrejme dôležité. Je to kostra, na ktorú napájate všetko ostatné, čo chcete. Oveľa menej sa tu však diskutuje o dizajne, celkovom tóne, prostredí, výrobných návrhoch alebo kostýmoch.

Práve tieto prvky sa stávajú vrcholom v hrách. Všetci sa na nich tešia a vývojári sa nemusia ospravedlňovať za to, prečo strávili 40 týždňov návrhom dizajnu kvapky, pri ktorej chceli, aby vyzerala úžasne. Proste to urobia a práve toto je prvok v hrách, ktorý milujem. Aktuálne hrám PlayerUnknown’s Battlegrounds. Veľa pre mňa znamenajú veľké FPS hry. Battlefield 4 je pre mňa jedným z najväčších zážitkov, ktoré som zažil a ktorý hrám znovu a znovu a strieľam ľudí do hlavy. Milujem tú hru.

Bol som posadnutý väčšinou vecí, ktoré robilo Valve. Bol som doslova posadnutý s Half-Life 2. Keď sa pozriem na môj District 9, veľa zbraní sú v podstate Half-Life zbrane, čo je zábavné. Gravity gun je v podstate to, čo používa exosuit. Myst mal na mňa veľký vplyv. Je to ten typ veci, s ktorou búrate nové hranice v hre alebo vo filme, ktorý na ľudí zanecháva výrazný vplyv,“ hovorí režisér. 

Blomkamp nie je ani zďaleka jediný, ktorý v posledných dňoch hráva PlayerUnknown’s Battlegrounds. Podľa SteamSpy je totiž hra na skvelej ceste, aby necelé 3 mesiace od vydania prostredníctvom Early Access prekonala hranicu 3 miliónov hráčov, resp. majiteľov hry. Blomkamp, ktorý mal pracovať na neznámom filme z Alien univerza (nakoniec to padlo), tiež povedal, že je obrovským fanúšikom Halo. Film inšpirovaný touto hrou by však nerežíroval kvôli obmedzenej tvorivej slobode, ktorá s touto prácou nevyhnutne prichádza. 





Páči sa mi! (+7)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19857)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk