Post-E3 dojmy: Ako sa hrá FIFA 18 na Switchi?

Vyskúšali sme si nový ročník série FIFA.Switch verzii niektoré veci chýbajú, aj tak však dokáže osloviť

pridal matus_ace 24.6.2017 o 17:53 pod hry
Post-E3 dojmy: Ako sa hrá FIFA 18 na Switchi?

HRY > NOVINKY >

"Za posledné 3 dni som ešte neprehral zápas," priznal sa mladík pri stojane s FIFA 18 pre Nintendo Switch, keď som v našom druhom zápase na konci prvého polčasu prehrával už 2:0 a okrem nebezpečných centrov som na neho už fakt nevedel nič vymyslieť. V rámci Post-E3 show prišiel ráno do budovy Nintenda a hral hru až do večera s novinármi z celej Európy. Vyzvedal som ďalej, sériu FIFA sám pravidelne hráva a trošku sme sa bavili aj o nej. Za tie 3 dni zvládol rozdiely, ktorými sa táto verzia líši od minuloročných a tiež povedal, že nie sú také malé, ako by sa mohlo zdať.

Z ponuky hry sme toho veľa nevideli. Bol tu len rýchly zápas, no mohli sme si nastaviť taktiku a aj úvodnú jedenástku v jednom zo štvorice tímov. Európu zastupovali Real Madrid, Chelsea a Bayern Mníchov. Prvé rozdiely, ktoré si v hre všimnete, sú samozrejme vizuálne. Graficky hra zaostáva za poslednými ročníkmi na PC, Xbox One a PS4. Nič iné sa ale ani čakať nedalo. Switch verzia nebeží na Frostbite engine, rozdielne sú tak aj animácie, práca so svetlom a vizuálna kvalita diania na tribúnach. Na druhú stranu, hra stále vyzerá dobre. Možno až prekvapivo dobre, vzhľadom na Switch. Navyše sa aj veľmi dobre hýbe a za dva zápasy sme nenarazili na nejaké problémy alebo glitche,

Iné je to však aj priamo na ihrisku. Neviem, ako na tom bude ročník 18 na PC, Xbox One a PS4. Predpokladám však, že sa bude hrať inak a skôr bude stavať na hrateľnosti z FIFA 17. Switch verzia je rýchlejšia, skôr taká priamočiara, iná aj pri spracovaní dotykov. Prihrávky do behu si vyžadujú lepšie plánovanie a precíznosť, centre sú naopak relatívne jednoduché, rohy sú takmer bez zmien oproti 17. Dalo by sa povedať, že je táto verzia vlastne akýsi bastardík. Niekde pripomína 14/15, inde je úplne iná. Nehrá sa však zle. Možno sú tieto kroky smerom k tomu, aby sa hra čo najlepšie hrala na cestách.

FIFA 18 na Switchi navyše bude podporovať všetky režimy konzoly. Na TV vyzerá dobre, no môžete ju hrať aj v tabletovom a handheldovom režime, kde už nastáva trošku problém. Písmo je tu strašne malé, autori by sa v týchto režimoch mohli pohrať s rozhraním, aby lepšie zodpovedalo tomu, že hráte na menšom displeji. Stále sa však hra hrá dobre. Veľká zmena vás čaká, keď hráte vo dvojici a každý hráč má jeden Joy-Con. Logicky, prichádzate o veľkú časť ovládacích prvkov, takže aj výsledok je iný. Chýbajú triggery, D-pad a tiež pravý analóg, takže nemáte takú kontrolu nad pohybom hráča. Takéto hranie je ešte viac priamočiare a skôr to pôsobí ako akási FIFA Lite. Na jednoduché hranie vo dvojici kdekoľvek to sedí. Ak chcete doma hrávať vo dvojici, potrebujete dva plnohodnotné ovládače.

Výsledok je potešujúci, rozhodne však iný, než dostanú hráči na ďalších platformách. FIFA 18 pre Switch však neponúkne ani rovnaký obsah. Bude jej totiž chýbať príbehový režim, ktorý pokračuje v príbehu vychádzajúcej hviezdy Alexa Huntera, čo mnohých zamrzí pravdepodobne najviac. Hráči so Switchom a fanúšikovia série tak budú stáť pred rozhodnutím, či chcú kompletné balenie, alebo hrať na cestách. Z hľadiska populárneho režimu FIFA Ultimate Team však hre nebude chýbať vôbec nič a možnosť zahrať si ho prakticky kdekoľvek, kedykoľvek a s kýmkoľvek môže byť pre mnohých veľkým lákadlom. Teraz si už len počkáme na to, ako sa bude hrať verzia pre ďalšie platformy.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: EA Canada / EA Sports
Štýl: Šport
Dátum vydania: 29. september 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19895)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk