Týždenník - Loot boxy

Tento týždeň nás obšťastnil trailer na Star Wars VIII The Last Jedi, vyšiel Shadow of War a aj The Evil Within 2, kontroverziu rozbehli Loot boxy.

pridal saver 15.10.2017 o 22:07 pod hry
Týždenník - Loot boxy

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nás obšťastnil trailer na Star Wars VIII The Last Jedi, vyšiel Shadow of War a aj The Evil Within 2, kontroverziu rozbehli loot boxy. Samotné loot boxy sa postupne začínajú objavovať stále vo viacerých hrách a zatiaľ čo niekedy sú len bonusom, inokedy sú priam dôležité pre postup v hre. Keďže sa väčšinou dajú kupovať za peniaze, hráči to začínajú prirovnávať ku gamblingu. Vyjadrilo sa k tomu ESRB, ako aj PEGI, ale obe zhodnotili, že z ich pohľadtu to nie je gambling, keďže za to niečo dostanete. Nakoniec, oni to aj tak nemôžu riešiť, ak majú zaviesť takéto označovanie, musí im to prikázať národná gamblingová komisia. 

Pekným príkladom lootboxov je práve vydaný Shadow of War. Autori však potvrdili, že lootboxy môžete vypnúť. Podobne Ubisoft ozrejmil situáciu s lootboxami v Assassin's Creed Origins, ktoré sú dobrovoľné, zakúpiteľné len za hernú menu pre tých, ktorí budú mať veľa nahraných peňazí. Všetky veci však môžete nájsť priamo v hre. Pridal sa aj Rocket League, ktorý pre Halloween zmenil systém lootboxov.

Z iných noviniek dostalo Destiny 2 finálne PC požiadavky, dátum vydania dostal Turning Tides balík máp pre Battlefield 1 a svoj DLC obsah predstavil South Park, ktorý dostane menšie a aj väčšie rozšírenia a rovnako tak spravil aj Assassin's Creed Origins, kde bude veľa free obsahu a aj väčšie príbehové DLC.

Popritom Studio MDHR ohlásilo milión predaných kusov z ich parádnej arkádovky Cuphead, dosiahli to za dva týždne a predaje sa nespomaľujú. České Mashinky síce tak dobre nezačali a majú len pár tisíc predaných kusov, ale ak vás bavia vláčiky a Transport Tycoon, pozrite sa po nich. Sú práve v early access a čoskoro prinesieme rozhovor s autorom hry. Valve tento týždeň vydalo novú verziu Dust 2 mapy, na ktorú sa už dlho čakalo. Je to však všetko a je to málo, aby to zabránilo postupnému skracovaniu času hrania a pomalému odlivu hráčov. CS potrebuje väčšiu zmenu. Podobne aj Team Fortress 2. Hry sa ale zatiaľ držia držia.

Z hardveru sme tento týždeň mali Oculus Connect event a tam nám Facebook ukázal nový Oculus Go headset, samostatný VR headset bez nutnosti mobilu alebo PC. Samozrejme s mobilným výkonom. K tomu zlacnil Oculus Rift na 399 dolárov, čo je pekná cena a je to hlavne pre prichádzajúcu konkurenciu Mixed Reality headsetov, ktoré budú mať vyššie rozlíśenie displejov za rovnakých 399 dolárov. Oculus k tomu pripravuje aj headset nazvaný Santa Cruz, ktorý by mal byť wireless headset pripojiteľný na PC, aj keď veľa k tomu ešte nepovedali. Nakoniec konečne Rift dostane aj desktop aplikáciu a pridá sa aj home aplikácia s vašim virtuálnym domovom.

   

Z iného hardvéru sa v US vrátil originálny Tamagotchi, dozvedeli sme sa viac o pripravovanom Razer mobile, ktorý by mohol mať 8GB pamäte, PS4 dostáva nové gamepady  a nVidia predstavila novú dosku pre plne autonómne autá. Nakoniec sme tu mali aj testy nového intel i5 8400 procesoru, ktorý vyzerá ako parádna voľba pre herné počítače stretnej triedy, vďaka šiestim jadrám totiž dosahuje prakticky výkon i7.

   

V našej tvorbe sme sa porozprávali s Wargamingom v Prahe, ten rovno reštartoval World of Warplanes s veľkým updatom. V preview sme sa pozreli na Battalion 1944, viac reálnejšiu akciu z druhej svetovej vojny, pridali sme naše dojmy z Metal Gear Survive. V recenziách sme začali týždeň s Dead Core titulom, pokračovali sme s adventúrou Piliere Zeme, samostatne sme zrecenzovali Switch verziu FIFA 18 a aj peknú skákačku SteamWorld Dig 2 a Papaton Remastered. Nechýbal ani nový Dishonored: Death of the Outsider. Nakoniec tu máme aj nové číslo nášho Sector magazínu už je to číslo 96. Budúci týždeň sa môžete tešiť na rovnako kvalitnú nádielku a prinesieme napríklad rozhovor o Jurassic World Evolution.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18428)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk