Šéf NIS America prezradil o vydávaní hier viac, ako mal

Prečo sa bojovka SNK Heroines dostane na Switch v retail podobe, ale na PS4 len digitálne?

pridal matus_ace 12.4.2018 o 16:07 pod hry
Šéf NIS America prezradil o vydávaní hier viac, ako mal

HRY > NOVINKY >

Je dôvod na to, prečo vydavatelia udržiavajú mnohé detaily z pozadia vydávania hier v tajnosti. Napríklad aj kvôli tomu, že vydávanie hry je obchodný vzťah medzi niektorými subjektami a niektorým sa nemusí páčiť, ak sa detaily dostanú na verejnosť. To sa stalo teraz, keď detaily k vydaniu bojovky SNK Heroines: Tag team Frenzy zverejnil v rozhovore šéf NIS America.

Takuro Yamashita začal svoje otvorené vyjadrenie dobre, no nakoniec sa vyjadril k veciam, ktoré niektorých nahnevali. Pôvodne sa s SNK dohodli na vydaní hry len pre PS4, no minulý rok na Gamescome došlo k dvom separátnym stretnutiam, kedy sa NIS stretli s Nintendom a potom aj SNK. Po druhom stretnutí do NIS prišli vplyvní ľudia z SNK s tým, či je možné zrušiť kontrakt pre PS4, lebo Nintendo chce na hre exkluzívnu spoluprácu.

Tieto tretie strany sa tak rozhodli ísť s Nintendom na západný trh. Krabicovo hra vyjde pre Switch exkluzívne, na PS4 vyjde len digitálne. Nintendo pri svojej verzii bude figurovať ako distribútor. Taká je dohoda aj preto, že Nintendo vedelo garantovať obrovské číslo predaných kusov, ktoré však Yamashita nechcel konkretizovať.

Už niektoré z týchto vecí mali zostať za zatvorenými dverami, no nie je to nič, čo by malo partnerov priamo nahnevať. Yamashita však pokračoval a povedal, že začnú viac pracovať na hrách pre Nintendo Switch a na svojich hrách sa spojili s Nintendo of Europe, ktorá ich vo veľkom podporuje. Keď to má porovnať so Sony, tá nie je taká priateľská k vydavateľom ako sú oni. Vraj sa zaujímajú len o veľkých japonských vydavateľov. Navyše ak súčasne vydajú hru pre Switch a PS4, pomer predajov je 2:1, retail aj digitál.

Asi nemusíte dlho hádať, že sa Yamashita krátko na to verejne ospravedlnil Sony aj SNK za to, že v jeho vyjadreniach mohli pôsobiť negatívne. A aj keď SNK Heroines sama o sebe nepúta až takú pozornosť, ukázala nám, že je naozaj dôležité niektoré informácie z herného biznisu nechať len medzi biznis partnermi.





Páči sa mi!






PC
PS4
Switch

Vývoj: NIS America / SNK
Štýl: Bojovka
Dátum vydania: 7. september 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19886)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk