Gamescom 2018: Stellaris mieri na Xbox One a Playstation 4 a my sme si ho vyskúšali

Paradox Interactive vydal už viacero grand stratégií s rôznymi tematikami. Vždy to boli čisto PC tituly, čo sa však už onedlho zmení.

pridal rolan 27.8.2018 o 21:19 pod hry
Gamescom 2018: Stellaris mieri na Xbox One a Playstation 4 a my sme si ho vyskúšali

HRY > NOVINKY >

V stánku Paradox Interactive na tohtoročnom Gamescome boli ako novinári, tak aj verejnosť. Nachádzal sa totiž vo verejnej hale a autori sa konzolovou verziou hry Stellaris chceli pochváliť naozaj všetkým. My sme mali možnosť pozrieť sa na výsledok ich práce bližšie a popýtať sa ich nejaké otázky. No a povieme vám, že to na prvý pohľad dopadlo na výbornú!

Gamescom 2018: Stellaris mieri na Xbox One a Playstation 4 a my sme si ho vyskúšali

Avšak už z tónu ich hlasov a výrazu v tvárach nám bolo jasné, že to rozhodne nebola ľahká úloha. Je to po prvý raz, čo sa rozhodli niektorú zo svojich grand stratégií preniesť na konzoly. Práve Stellaris si vybrali kvôli tomu, že to je populárna hra, ktorá je stále čerstvá a považujú ju za prístupnú. Na konzoly skutočne priniesli plnohodnotný zážitok bez akýchkoľvek kompromisov. Okrem toho, že dostali tento skvelý titul aj mimo počítača, teda získali aj drahocenné skúsenosti, ktoré im v budúcnosti pomôžu pri konzolových verziách ich ostatných titulov. Nič konkrétne nám v tomto ohľade neprezradili a najskôr ani na ničom inom aktuálne nepracujú, no sú jednoznačne otvorení možnostiam, ak o to bude mať trh záujem.

Na obrazovke vášho televízora vás teda už čoskoro privíta hra, ktorú môžete poznať z monitorov. Hlavným a v podstate jediným rozdielom je zmenené používateľské rozhranie a s tým aj ovládanie. Vo veľkom tu budete využívať D-Pad, popritom aj RB a LB na prechody medzi rôznymi ponukami. Sprvu je to možno trocha krkolomné a určite zdĺhavejšie, než len na želané ikonky a ponuky kliknúť myšou. Napriek tomu sa s tým autori popasovali v rámci možností statočne a vy si tak naozaj vychutnáte kompletný zážitok s ovládačom v ruke. Dá sa na to zvyknúť a koniec koncov vám nič nebráni v tom si hru na malú chvíľu zapauzovať.

Gamescom 2018: Stellaris mieri na Xbox One a Playstation 4 a my sme si ho vyskúšali

Okrem toho vás v hre nečaká žiadne prekvapenie, či už dobré alebo zlé. Každú možnosť a funkciu po chvíľke hľadania nájdete a aj keď je takto komplexné rozhranie na konzolách nezvykom, autori vhodne zvolili veľkosť fontu a prepracovali ikonky. Čo sa týka aktualizácií, tak konzolová verzia bude aspoň zo začiatku za tou počítačovou zaostávať, no autori sa to budú snažiť dobehnúť, najmä ak si titul nájde aktívnu konzolovú komunitu. Aktuálne žiaľ ale neplánujú podporu cross-play a taktiež nateraz v počítačovej verzii nenájdete ani nové rozhranie, ani podporu herných ovládačov. Dátum vydania ešte nebol spresnený, no nám to až na pár drobností prišlo finálne a oznámenie by preto nemalo byť ďaleko.





Gamescom 2018: Stellaris mieri na Xbox One a Playstation 4 a my sme si ho vyskúšali  Gamescom 2018: Stellaris mieri na Xbox One a Playstation 4 a my sme si ho vyskúšali
Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19855)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk