Sekiro: Shadows Die Twice malo byť pôvodne Tenchu, keď na palubu prišiel Activision, vytvorili novú značku

From Software hovorí o tom, ako vznikal nápad na vytvorenie pripravovaného Sekira a ako smerovanie ovplyvnil samotný Activision. Dozvedáme sa tiež viac o ich vízii a spolupráci.

pridal Gam_er 31.8.2018 o 19:17 pod hry
Sekiro: Shadows Die Twice malo byť pôvodne Tenchu, keď na palubu prišiel Activision, vytvorili novú značku

HRY > NOVINKY >

V najnovšom rozhovore vysvetlil komunitný manažér spoločnosti From Software pôvod ich pripravovaného titulu Sekiro: Shadows Die Twice. Tvrdí, že hra bola pôvodne pokračovaním Tenchu série, čo je jednou z najznámejších značiek From Software, ak nerátame Dark Souls. Všetko sa však zmenilo v momente, kedy sa na palubu dostal Activision. 

„Na začiatku sme mali svoj návrh, ktorý sme zobrali do niekoľkých spoločností, pretože nemáme taký vplyv ani kapacity, aby sme hry mohli vydávať mimo Ázie a Japonska. Preto sme sa viac priblížili k Activisionu, ktorý už hneď v začiatkoch prejavil záujem a chcel s nami o hre hovoriť. Absolútne milovali túto myšlienku a celý projekt už od začiatku. Naozaj rešpektovali našu víziu a páčil sa nám aj spôsob, akým dokázali poskytnúť testy a spätnú väzbu.

Keď sme sa pôvodne rozhodli vytvoriť niečo iné ako ďalší Dark Souls či naše predchádzajúce tituly, mysleli sme si, že by bolo zaujímavé urobiť hru s japonskou témou. Od tohto momentu sme smerovali k shinobi a ninjom, pričom práve Tenchu je značka, ktorá bola pôvodným impulzom pre Sekiro. Ako sme titul rozvíjali a spolupracovali s Activison, z hry sa začala stávať vlastná vec. Je to skvelé, pretože hru, ktorú sme chceli urobiť, nemala byť len klonom Tenchu, takže sa Sekiro naozaj vyvinulo do vlastnej veci.”

Pokiaľ ide o zámery Activisionu, Sekiro má pekne zaokrúhliť portfólio ich hier:

„Vieme, ako predávať veľké hry. Vieme, ako tieto hry publikovať a predávať na západnom trhu a východnej strane. Použitie našich zdrojov pomáha hre k tomu, aby prešla čo najväčším počtom rúk a to je to, prečo sme tu pre chlapcov z From Software. Pôjde o zaokrúhlenie nášho portfólia novým a zaujímavým spôsobom. Myslím, že sa z toho budeme môcť učiť a spoznať nové veci,” hovorí Michelle Fonseca, šéfka marketingu v Activision. 

Na prvý pohľad ide však o dosť protichodné firmy, čo predstavuje úplne nové spojenie. From Software je totiž známe najmä v Japonsku a má za sebou veľké, špecifické tituly od Demon´s Souls až po Bloodborne. Sú charakteristické svojou notorickou náročnosťou, teda nič pre príležitostných hráčov. Na druhej strane Activision vydáva práve hry pre čo najširšie publikum, kde tlačí hlavne Call of Duty a Destiny. Preto je možno nepochopiteľné, ako From Software so Sekirom zapadne do ponuky Activisionu. 

Producent hry Robert Conkey má na to však len jedinú odpoveď, ktorú adresoval ľuďom na Gamescome:

„Keď na vaše dvere zaklope From Software a povie vám: Ahoj, chceme vytvoriť hru. Máte pre nich len jedinú odpoveď, že?”

Activision vníma najmä ťahovú silu, ktorú From Software ako vývojár má. Tí sa napokon rozhodli, že nebudú pokračovať vo vzťahu so Sony aj napriek tomu, že Bloodborne exkluzívne pre PS4 bol úspešným titulom. Rovnako dávajú košom aj Bandai Namco, ktoré sa postaralo o lukratívne vydávanie Dark Souls.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Activision / From Software
Štýl: Akcia / RPG
Dátum vydania: 22. marec 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19863)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk