Gamescom 2018: SoulCalibur VI vylepší hrateľnosť aj online zážitok, rozšíri príbeh a pridá Zaklínača

Vyskúšali sme si demo pripravovanej bojovky SoulCalibur VI a viac nám o nej tiež prezradili autori.

pridal matus_ace 1.9.2018 o 11:30 pod hry
Gamescom 2018: SoulCalibur VI vylepší hrateľnosť aj online zážitok, rozšíri príbeh a pridá Zaklínača

HRY > NOVINKY >

Radujte sa, Tira je späť! Avšak len ako DLC v deň vydania bojovky SoulCalibur VI. Keď nám Namco za zatvorenými dverami pustilo trailer predstavujúci starú známu bojovníčku, fanúšikovia série sa naozaj potešili. Oznámenie toho, že pribudne len ako DLC, však zamrzelo. Trošku sa tu zrkadlí prístup, aký môžeme aktuálne vidieť pri sérii Tekken. Obe série robia podobné tímy, obe série spoločne putujú hernou históriou už dlho. A kým Tekken má krok do svojej novej etapy už za sebou, SoulCalibur čaká túto jeseň.

Šestka nás príbehovo vráti do obdobia jednotky, no vyrozpráva nový a paralelne prebiehajúci príbeh, ktorý sa pozrie na históriu tohto sveta z iného uhla a zároveň odhalí neznáme pravdy. Aj preto ponúkne hneď dva režimy zamerané na príbeh. Jedným bude Chronicle of Souls, ktorý vám ponúkne možnosť prejsť si hru za každú postavu a pozrieť sa tak bližšie na príbeh každej z týchto postáv. Dokonca aj Geralt zo Zaklínača by tu mal organicky zapadnúť a tešíme sa na to, ako ho autori do hry príbehom zakomponovali.

No je tu aj druhý režim – Libra of Soul. Ten vám umožní vytvoriť si vlastnú postavu a prejsť s ňou nový príbeh tejto hry. Je to vás vlastný príbeh, príbeh vašej vlastnej postavy. Budete putovať po mape sveta, budete využívať zdroje na toto cestovanie, no začína to tvorbou postavy, pričom možnosti sú obrovské. Nie je to len o voľbe pohlavia, ale na výber máte 16 rôznych štýlov pre svoju postavu. Pokojne sa tak váš bojovník môže biť podobne ako Yoshimitsu. Vyberiete si tiež oblečenie, dokonca textúry, zbrane a a mnoho ďalších detailov.

Príbehom nebudete prechádzať sami, ale vašim sprievodcom bude Zasalamel. Navyše to nebude len priamočiary príbeh, ale bude sprevádzaný dialógmi, kde máte možnosť voľby a samotné rozhodnutia budú tiež formovať vašu cestu príbehom. Na vašej ceste vás čakajú misie, ktoré si však môžete ešte upraviť nejakým modifikátorom. Na niektoré však budete prislabí a vtedy sa oplatí zobrať svoje zdroje a investovať ich do toho, aby ste si na boj najali lepšiu postavu. A to bolo bohužiaľ všetko, čo nám o príbehu v Bandai Namco prezradili.

Mali pres sebou totiž ešte jednu veľkú porciu noviniek, o ktorej nám chceli prezradiť viac – online. Bez poriadneho online režimu dnes bojovka nemôže existovať a naposledy to nebolo úplne ideálne. Aj preto autori tvrdili, že úplne prepracovali online. Pridali a rozšírili možnosti, no zároveň sa snažili celý systém spraviť jednoduchší a intuitívnejší. Nájdete tu lobby pre 8 priateľov, s ktorými sa budete môcť pustiť do rôznych typov zápasov a nebude chýbať možnosť sledovať zápasy iných. No čo je najdôležitejšie, autori hovorili, že s hrou prinesú aj poriadne stabilné servery, tak uvidíme.

Nebolo to však len o slovách, ale mali sme možnosť si hru aj vyskúšať v deme, pričom medzi hrateľnými postavami nechýbal Geralt. Ten sa do hry naozaj hodí a štýlom tu perfektne zapadne. Druhý zápas sme si mohli aj nahrať a vidíte v ňom dobre známu tvár – Yoshimitsu. S ním sa hrá veľmi podobne ako v minulosti, no niekoľko noviniek v rámci hrateľnosti pribudlo, pričom ich najlepšie prezentuje naše gameplay video. Hrateľnosť je rýchla, stále známa, nechýba možnosť vyhodiť súpera z arény a dopracovať sa k víťazstvu rýchlejšie. Nový mechanizmus Reversal Edge so sebou prináša možnosť naozaj efektného protiútoku so spomalením, čo si ešte viac vychutnáte v replayoch.

Snáď toto demo Namco časom sprístupní všetkým, aby sa hráči sami ešte pred vydaním hry mohli presvedčiť o jej kvalitách a o tom, čo ich čaká. Vydanie je naplánované na 19. októbra a okrem Xbox One a PS4 hra vyjde aj na PC, kde zažije séria svoj debut.





Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Bandai Namco / Bandai Namco
Štýl: Bojovka
Dátum vydania: 19. október 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19820)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk