Bývalý producent Blizzardu hovorí ako Sony USA cenzúruje hry a tlačí puritánstvo

O nových cenzúrovacích praktikách Sony už počúvame dlhšie a Mark Kern, bývalý producent z Blizzardu, hovorí, že Sony USA už diktuje japonskému Son,y aké hry môžu vydávať.

pridal saver 28.1.2019 o 9:40 pod hry
Bývalý producent Blizzardu hovorí ako Sony USA cenzúruje hry a tlačí puritánstvo

HRY > NOVINKY >

O nových cenzúrovacích praktikách Sony už počúvame dlhšie a japonské firmy postupne ohlasujú, že ich hry na PS4 neprídu, alebo prídu cenzúrované. Mark Kern, bývalý producent z Blizzardu, hovorí dôvod a to, že Sony USA už svoje štandardy nasadzuje aj do Japonska.

Hovorí, že hry zachvátila nová vlna puritánstva, kde Sony USA diktuje Sony Japan štandardy pre cenzúru. Pripomína, že US má dlhú históriu morálnej paniky, čo sa ťahá už od prohibície. Teraz však prišla nová vlna a je smiešna.

Kern hovorí, že je znepokojujúce, že US aplikuje ich aktuálne morálny strach na iné krajiny, kultúry a zahraničných vývojárov. Nazval to kultúrnym útlakom. 

Z obchodnej perspektívy je tam nebezpečenstvo vzniku paniky. Ako všetky paniky, je to forma masovej hystérie. Nie je reálna a nakupujúcim je to jedno, riešia to len uvrešťané masy na sociálnych médiách. Jeho radou pre herné spoločnosti je - nepodvoľte sa. Stratíte zákazníkov.

Hovorí im, že tí, ktorí skutočne kupujú hry, neriešia cenzúru, rovnako tam neexistuje žiadny nezachytený masový trh, ktorý sa zázračne objaví keď, hru scenzúrujete. Môžu sa spýtať Star Wars alebo Marvel komiksov. Nefunguje to.

Oproti tomu hovorí, že vzdorovanie cenzúre vždy zvýšilo predaje. Nielen, že ich udržalo, ale aj zvýšilo a pridalo hre viditeľnosť, akú doteraz nemali. 

Na druhej strane, stále môžu svoje hry vydať na iných platformách. Switch sa zdá, že nemá problémy s odhalenými japonskými hrami a na PC je to otvorené ešte viac. Tam síce nedávno Steam hovoril, že nebude cenúrovať prakticky nič, ale Hunie pop vývojár už zistil, že to nie je celkom tak a hru tam vydá cenzúrovanú. Patch na stiahnutie však príde.


Zdroj: twitter.com



Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk