Herná sekcia na AnimeShow 2019 ponúkne zaujímavé hry zo Slovenska a okolitých krajín

Frostpunk, Re-Legion, American/Euro Truck Simulator, Workers & Resources: Soviet Republic a ďalšie uvidíte v hernej sekcii AnimeShow 2019

pridal matus_ace 22.3.2019 o 19:02 pod hry
Herná sekcia na AnimeShow 2019 ponúkne zaujímavé hry zo Slovenska a okolitých krajín

HRY > NOVINKY >

29.-31. marca sa v bratislavskom Dome kultúry Ružinov uskutoční ďalší ročník AnimeShow 2019, pričom v rámci bohatého programu celého podujatia sa nestratí ani herná sekcia, na ktorej spolupracuje redakcia Sector.sk. Budete sa môcť zúčastniť turnajov, vyskúšať si bohatú ponuku hier na PC a rôznych konzolách, zahrať si na retro konzolách a automatoch, zažiť virtuálnu realitu, no taktiež sa pozrieť na prednášky odborníkov zo Slovenska aj zahraničia, ktoré pokryjú rôzne aspekty hier ako takých.

Niekoľko mesiacov sme pracovali na tom, aby sme do hernej sekcie Game Salon priniesli tie najlepšie možné prednášky od profesionálov zo Slovenska aj zahraničia a teraz vám konečne môžeme prezradiť, čo vás v rámci bohatého programu čaká.

Nebojíme sa povedať, že sme kvalitou a pestrosťou prednášok na festival priniesli HERNÚ KONFERENCIU, z čoho sa tešíme a veríme, že to oceníte aj vy. Celkovo je to 22 prednášok, 1 krst a 1 workshop.

Detaily o prednáškach v hernej sekcii nájdete na FB evente, kompletný program zas nájdete na oficiálnej stránke podujatia.

Herná sekcia na AnimeShow 2019 ponúkne zaujímavé hry zo Slovenska a okolitých krajín

Piatok prinesie 7 prednášok, z ktorých jedna bude tradične patriť komiksom. Tie herné vás poobede prevedú témami, ako napríklad League of Legends, animácia, alebo D&D. Podvečer sa ale na scénu dostanú väčšie herné projekty v prednáškach, ktoré oslovia laikov aj profesionálov. O tvorbe slovenského tycoonu socializmu Workers & Resources: Soviet Republic príde porozprávať Peter Adamčík z 3Dvision. Do pozadia tvorby úspešného poľského titulu Frostpunk vás zoberie Przemyslaw Solski z 11bit Studios. Posledná prednáška dňa bude patriť kreatívnemu vesmírnemu sandboxu Space Engineers, o ktorom porozpráva Vladislav Polgár z Keen Software House.

Herná sekcia na AnimeShow 2019 ponúkne zaujímavé hry zo Slovenska a okolitých krajín

Sobota ponúkne s 11 prednáškami najbohatší program, ktorý otvoria ranné prednášky o MTG Arena a hernej hudbe. Naobed Štefan Pavelka zo štúdia Cypronia prezradí viac o návrate strategickej klasiky State of War po 20 rokoch. Po ňom najmä profesionálov oslovia poľskí Ice Code Games (autori kyberpunkovej stratégie Re-Legion) s prednáškou o budovaní atmosféry v hrách, ktorú povedie Bartłomiej Zajączkowski. Mišo Ivan vám prezradí, ako na fantasy ilustráciu a po ňom vás Patrik Sadloň z SCS Software prevedie tvorbou herného sveta pre kamiónový simulátor.

Následne sa spoločne pozrieme na 20 rokov so SECTOR.sk, bude nasledovať prednáška o umelej inteligencii v mobilných hrách od Tater Games a o 18:00 vám Vladimír Geršl prezradí, ako dánske štúdio NapNok Games priviedol k tvorbe exkluzívnych hier pre Sony s titulom Frantics. Po ďalšej komiksovej prednáške večer zakončí Ema Stoličná s prednáškou o svojej hre Handicats, za ktorou je aj posolstvo a pomoc útulkom.

Herná sekcia na AnimeShow 2019 ponúkne zaujímavé hry zo Slovenska a okolitých krajín

Nedeľa ponúkne voľnejšie témy, ktoré otvorí prednáška o kreslení komiksu, po ktorej vám Juraj Bachár prezradí, ako vytvoriť hru od A po Z. Jan Frič sa vo svojej prednáške bude hlbšie venovať virtuálnej realite a Martin "Cecomasta" Randuška prezradí viac o téme D&D. Rastislav Blažek predstaví titul Doomtrooper a nedeľný program uzavrie Matej Ondruš, autor hry Hranol zabil mačku, ktorý sa na hry pozrie ako na nástroj politickej satiry.

Veríme, že si z takto bohatého programu vyberie niečo naozaj každý a prednášky vás nielen niečo naučia, ale hlavne zabavia. Ďalšie detaily o programe a aj AnimeShow 2019 ako takej vám ešte prinesieme.

Tešíme sa na vás!

Herná sekcia na AnimeShow 2019 ponúkne zaujímavé hry zo Slovenska a okolitých krajín





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19538)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk