Asus opäť rozširuje svoju ROG sériu herných notebookov

Do popredia sa dostáva rozpojiteľná ROG Mothership, no v zástupe má hneď niekoľko zástupcov nižších, no stále vysoko výkonných laptopov

pridal play3man 27.4.2019 o 20:29 pod hardware
Asus opäť rozširuje svoju ROG sériu herných notebookov

HARDWARE > NOVINKY >

Asus mal včera na programe svoju tlačovú konferenciu v tureckom Istanbule, na ktorej bližšie predstavil hneď niekoľko nových herných notebookov do svojej známej ROG série. Konkrétne ide o päticu nových laptopov, pričom sa medzi nimi nachádzajú najväčšie hi-end stroje, no taktiež prístupnejšie herné notebooky pre hráčov, ktorí s hraním na laptopoch ešte len začínajú. Všetky stroje však siahli v rámci špecifikácií vyššie, vylepšené boli ako hardvérové, tak aj softvérové funkcie. Nezabudlo sa tiež na dizajn, ktorý získal ľahkú úpravu, no s dôležitými prvkami, ktoré zabezpečujú čo najlepšie chladenie a v jednom prípade aj zaujímavú "vychytávku" .

ROG Strix G

Prvý z pätice oznámených notebookov sa primárne orientuje na tých, ktorí túžia po hernom notebooku, no nepotrebujú nadštandardný herný výkon a - podľa slov Asusu - nechcú v obchode minúť príliš veľkú sumu peňazí. Aj napriek týmto aspektom však s výbavou nezaostáva. Dostupný totiž bude vo veľmi slušnej konfigurácii s procesorom Intel Core i7-9750H so šiestimi jadrami a dvojnásobným počtom vlákien. O herný výkon sa však postará grafická karta RTX 2070, ktorá je prepojená s displejom podporujúcim obnovovaciu frekvenciu 144Hz.

Asus opäť rozširuje svoju ROG sériu herných notebookov
 

Pre tých, ktorí si potrpia na efekty, tu nechýba podsvietená klávesnica v štyroch samostatných zónach. Samozrejmosťou je kvalitné chladenie a technológia RangeBoost, s ktorou si dokážete ladiť výkon podľa potrieb. Z portov tu nájdete USB-C, HDMI vo verzii 2.0b s podporou 4K, G-Sync a taktiež je tu prítomný DisplayPort.

Asus opäť rozširuje svoju ROG sériu herných notebookov
 

ROG Strix Scar III & Hero III

Tento model by mal predovšetkým osloviť hráčov strieľačiek a to vďaka farebnému motívu Gunmetal Grey. Na tomto laptope však firma spolupracovala aj s automobilkou BMW, konkrétne skupinou Designworks Group, vďaka čomu priniesli zaujímavú funkciu pre súkromné uchovávanie dát. Ide o takzvaný ROG Keystone, ktorý funguje na báze NFC a po pripojení do laptopu sa vám zobrazí skrytý priečinok, ku ktorému sa inak nedostanete. Po odpojení kľúča z PC sa priečinok pochopiteľne opäť skryje. Zároveň však funguje ak ako fyzický kláves pre rýchlu personalizáciu napríklad osvetlenia notebooku.

Asus opäť rozširuje svoju ROG sériu herných notebookov

Hlavná prednosť sa však skrýva v 240 Hz displeji, čo práve taktiež môže osloviť hráčov FPS hier. Pri takejto obnovovacej frekvencii sa podarilo udržať odozvu 3ms, ktorá je prítomná aj pri 144Hz režime. Novinkou je tiež ROG Boost, vďaka ktorému dokážete pretaktovať grafickú kartu do frekvencie 1440 MHz pri 115W. Čo sa týka procesora, tak ten je dostupný v špecifikácii i99880H s ôsmimi jadrami. Takéto špecifikácie by mali zabezpečiť plynulé streamovanie a hranie zároveň.

Asus opäť rozširuje svoju ROG sériu herných notebookov

ROG Zephyrus M: GU502

Tento nový model notebooku je taktiež k dispozícii s displejom s 240Hz odozvou, no taktiež 144Hz a veľmi dobrou 3ms odozvou. Konkrétne GU502 má vo svoje výbave grafickú kartu Nvidia GeForce RTX 2060, ktorej výkon však dokáže navýšiť Turbo režim. Z klasickej verzie tak vie vytiahnuť frekvenciu 1435 MHz pri 90W. GU502 je potiahnutý povrchovou úpravou pre vyššiu odolnosť voči odtlačkom prstov. Ďalej nechýbajú samozrejmosti ako podsvietenie Aura Sync, podpora pre dvojité a rýchle NVMe SSD disky či štandardné porty pre pripojenie externých displejov. Tých, ktorí svoj laptop radi a často berú na cesty poteší podpora nabíjania cez USB-C konektor. V útrobách notebooku je však skrytá 76 Wh, ktorá pri konfigurácii RTX 2060, i7-9750H a 240Hz displejom so 16GB RAM dosiahla výdrž 8 hodín.

Asus opäť rozširuje svoju ROG sériu herných notebookov

ROG Zephyrus S: GX502

Novo-oznamený model firma považuje ako za najvšestrannejší laptop radu Zephyrus, ktorý by mohol osloviť nielen hráčov, ale aj tých, ktorí pracujú s videom a grafikou. Dizajn by mal priniesť lepšie pohodlie aj pri dlhodobom používaní, pričom povrchová úprava by mala taktiež lepšie odolávať odtlačkom prstov. Konfiguráciu s grafickou kartou GeForce RTX 2070 je možné vďaka dobrému chladeniu pretaktovať až na 1540 MHz, pri ktorej dosahuje spotrebu 115 W.

Asus opäť rozširuje svoju ROG sériu herných notebookov

Samozrejmosťou je 240Hz displej s odozvou 3ms. Špeciálna certifikácia by mala zabezpečovať verné zobrazenie farieb, ktoré je dôležité pre fotografov a tvorcov video obsahu. Zaujímavou funkciou je možnosť prepínať medzi klasickou zabudovanou grafikou a dedikovanou, čo vylepšuje výdrž batérie. Síce je tento model hrubý len necelé dva centimetre, teda 18,9 milimetra, obsahuje dva SSD disky. Jeho celková váha neprekročí 2 kg.

Asus opäť rozširuje svoju ROG sériu herných notebookov

ROG Mothership

Ako už bolo spomenuté pri pôvodnom ohlásení, Motership je niečím, čo úplne mení štandardy herných laptopov. Aj napriek svojim špecifikáciám ide o stále kompaktný hardvér, ktorý sa dá bez väčších problémov preniesť. Na stole je totiž položený ako bežné herné, ale aj neherné, laptopy no vďaka svojmu špecifickému dizajnu so stojanom a chladiacimi otvormi dokáže priniesť nadštandardný výkon. Ako každý laptop aj Mothership má klávesnicu, no tá je odnímateľná, a teda dá sa použiť aj bezdrôtovo. Zároveň tu však stále máte možnosť použiť svoju vlastnú klávesnicu. Ak teda preferujete práve tú vašu, ľahko ju môžete zameniť. Hrúbka je takmer 3 centimetre, čo vzhľadom k výkonu nie je veľa. Výrobný proces má trvať až 20 hodín. 

Konfigurácia displeja je síce tradičnejšia, teda k dispozícii je s klasickým 1080p rozlíšením a 144Hz s odozvou 3ms, alebo 4K rozlíšením pri 60 FPS, čo je ale stále dostačujúce pre hráčov a rovnako poteší tvorcov obsahu, nakoľko je tu plná podpora pokrytia Adobe RGB škály farieb. 

Všetky laptopy sú samozrejme dostupné v rôznych hardvérových špecifikáciách. Ceny, ako aj konkrétne dátumy vydania pre náš trh nie sú v tejto chvíli známe.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19844)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk