G2A 300 000 platiť nechce. Podľa ich obhajoby boli kľúče predané v čase, keď ešte neexistovali

Kontroverzný predajca reaguje na správu obhajobou. Aj napriek nejasnostiam štúdio priznáva, že G2A má predsa len pravdu

pridal play3man 15.8.2019 o 14:00 pod hry
G2A 300 000 platiť nechce. Podľa ich obhajoby boli kľúče predané v čase, keď ešte neexistovali

HRY > NOVINKY >

Včera sme vás informovali o ďalšej kauze, ktorá robí vrásky na čele vývojárom a zároveň opätovne oslabuje meno G2A. Vývojári zo štúdia Unknown Worlds prišli so správou, v ktorej píšu, že kvôli G2A prišli o 30.000 amerických dolárov. Práve cez G2A mal niekto kúpiť 1341 Steam kľúčov ich hybridnej RTS a FPS hry Natural Selection 2, pričom tento nákup mal byť uskutočnený cez kradnutú kartu. Autori tak museli dotknutej osobe vrátiť 30.000 dolárov. Zakladateľ a šéf štúdia sa preto rozhodol osloviť G2A na základe ich článku z júla tohto roka, v ktorom hovoria, že každému, kto preukázateľne prišiel o peniaze kvôli spätným platbám, vrátia desaťnásobok sumy, o ktorú prišli. G2A už na toto obvinenie reagovalo a jednoznačne ho označili za nepravdivé.

Vo svojom článku rázne odmietajú, že by mali byť do tejto straty zapletení. Podľa ich obhajoby mali byť kľúče predané 8. marca 2013, teda pred viac ako šiestimi rokmi, kedy ešte neexistovali. Predajca tvrdí, že obchod spustili v roku 2014, nakoľko tento rok oslavovali piate výročie, a preto žiadajú ospravedlnenie. Dokonca nemajú problém zavolať do svojej firmy, na žiadosť štúdia, profesionálny audit, ktorý by ich slová potvrdil. Zdá sa však, že udávaný rok spustenia obchodu úplne nesedí s realitou - archív webových stránok ukazuje funkčnú stránku už v júni 2013, pričom na webe píšu o spustení v decembri 2013. G2A reagovalo aj na tieto nezrovnalosti, pričom potvrdili, že v skutočnosti sa stali predajcom už v decembri, no obchod oficiálne spustili až v roku 2014.

G2A preto žiadalo ospravedlnenie, ktoré nakoniec aj zo strany štúdia prišlo. Charlie Cleveland uznal, že G2A má pravdu a za stratu 30 000 dolárov zjavne nemohli: "Neboli zdrojom týchto pôvodných kľúčov v hodnote 30 000 dolárov. VYZERÁ to tak, že v tom čase nepredávali kľúče zo šedého trhu. Odvtedy to však robia až doteraz.", čím len opäť upozorňuje na frustráciu z aktuálnej situácie.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk