Gamescom 2019: Slávny komiks XIII sa vracia s vylepšeným vizuálom

Na Gamescome sme mali možnosť navštíviť stánok vydavateľa Microids, ktorý má pod palcom pripravovaný remake úspešnej hry z roku 2003

pridal play3man 11.9.2019 o 15:19 pod hry
Gamescom 2019: Slávny komiks XIII sa vracia s vylepšeným vizuálom

HRY > NOVINKY >

Na písanie týchto riadkov som sa musel dôkladne pripraviť. Sám si ale nie som istý, či psychicky alebo informačne, každopádne, návšteva stánku vydavateľa Microids bol určite zážitok. Bohužiaľ, o niečo menší zážitok už bola samotná prezentácia hry, ktorú som si prišiel pozrieť. V roku 2003 sa do predaja dostala hra XIII, ktorá adaptovala slávny komiks do hernej podoby. V našom regióne síce až tak slávny nie je, vo francúzsku a niektorých ďalších krajinách mal veľký úspech. Aj preto je teda dobré, že sa dočkal herného spracovania, no predsa len, hra z roku 2003 nie je pre väčšinu hráčov zaujímavá. Preto sa firma rozhodla pre opätovné obnovenie tohto starého príbehu aj pre aktuálnu generáciu hráčov.

Do stánku som prichádzal s tým, že si hru aj budem môcť zahrať. Síce nedávno bola odložená na budúci rok, veril som, že aspoň niečo si tvorcovia pripravia. Preto som sa aj samozrejme spýtal, či by bolo možné nahrávať záznam hry - moje očakávania ale rýchlo schladila odpoveď, že tentokrát sa budem môcť pozrieť len na video, takže záznam pochopiteľne nie je možný. Nuž, to bolo sklamanie, nakoľko vyskúšať si hrateľnosť staršej hry, ktorá zažíva návrat, by mi mohlo povedať oveľa viac ako akokoľvek dlhé video. Bohužiaľ, musel som sa uspokojiť len s ním a niekoľkými sprievodnými informáciami. Ako je asi každému jasné, autori sa snažia zachovať komiksovú grafiku v čo najväčšom možnom pomere.

Gamescom 2019: Slávny komiks XIII sa vracia s vylepšeným vizuálom

Cel-shaded štýl grafiky je úplnou samozrejmosťou, no podľa slov vývojárov ho ešte nemali úplne dokončený vo všetkých častiach hry. Viditeľná tak bola istá nekonzistentnosť, no takýto problém v plnej verzii pochopiteľne nebude. Teda aspoň dúfam. Veľký dôraz kládli aj na rôzne komiksové efekty, ktoré napríklad dopĺňajú citoslovcia textom nad hlavami postáv. Rovnako tak aj efekty výbuchu sú klasicky sprevádzané nápisom "BAOOMM", ako môžete aj vidieť na obrázku nižšie. Prezentované video zobrazovalo predovšetkým spomínanú grafickú stránku, prepracovanosť viacerých priestorov a jemne zachytávalo aj rôzne možnosti boja - respektíve dostupné zbrane. Nepriateľov tak môžete zneškodňovať hlučne, ale aj tichším spôsobom, a to napríklad hádzaním nožov.

Z celej vlažnej prezentácie som mal pocit ako keby sa báli ukázať viac. Aspoň to ale vysvetľuje nútený odklad, ktorý hra dostala začiatkom augusta. Autori chcú zabezpečiť kvalitu, ktorú hráči od remaku XIII očakávajú, a teda dúfam, že výsledok bude minimálne tak zaujímavý ako pôvodný XIII vo svojej dobe.





Gamescom 2019: Slávny komiks XIII sa vracia s vylepšeným vizuálom  Gamescom 2019: Slávny komiks XIII sa vracia s vylepšeným vizuálom  Gamescom 2019: Slávny komiks XIII sa vracia s vylepšeným vizuálom
Gamescom 2019: Slávny komiks XIII sa vracia s vylepšeným vizuálom
Páči sa mi! (+1)

Zaradené pod: XIII, komiks, gamescom, dojmy






Gamescom 2019: Slávny komiks XIII sa vracia s vylepšeným vizuálom
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Microids / PlayMagic
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 10. november 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk