Aké halloweenske hry nám prinesie rok 2019?

Veľká časť sveta sa pripravuje na oslavu Hallweenu a toto tento rok využije aj množstvo herných vydavateľov.

pridal matus_ace 18.10.2019 o 20:05 pod hry
Aké halloweenske hry nám prinesie rok 2019?

HRY > NOVINKY >

Na Sectore sa raz za čas pozrieme na tematické hry, ktoré sa pri nejakej príležitosti oplatí si pripomenúť. Pozreli sme sa tak na vianočné či valentínske hry, no nevynechali sme ani Halloween a to aj napriek tomu, že sa u nás tento sviatok neoslavuje. Herný svet ním však žije, takže sme sa už v minulosti obzreli za hororovými hrami, ktoré sa oplatí zahrať, či aj za tematickými eventmi v hrách. Tie budú aj tento rok zaujímavé, pričom Overwatch, Rocket League a Bloodborne sú len stručný výber z tých, ktoré tento tok prinášajú pre hráčov zaujímavo spracovanú duchársku tému. Keďže ale tento rok do Halloween zbrojí až prekvapivo vysoké množstvo vydavateľov, rozhodli sme sa pozrieť na všetky hororové a duchárske hry, ktoré pri tejto príležitosti vychádzajú. Už na začiatku mesiaca pritom vyšiel remaster Ghostbusters: The Video Game.

Plants vs Zombies: Battle for Neighborville (18. október) - PC, Xbox One, PS4

Po trojročnej odmlke sa vracia akčná a multiplayerová verzia Plants vs. Zombies série a už od včerajška si môžete užívať jej súboje rastlín proti zombíkom. Hra ponúka 20 customizovateľných tried, z nich 6 je úplne nových. Nechýba pestrá ponuka rôznych režimov a čo je najlepšie, nájdete tu aj splitscreen multiplayer, ktorý sa v takýchto hrách už tak často nevidí.

Raging Loop (18. október) - PS4, Switch

Raging Loop je psychologický horor v podobe vizuálnej novely zasadený do japonskej dediny Yasumizu. Tú zahalila hustá hmla a nikto tak nemôže mesto opustiť. Tá je dielom pradávnych bohov, ktorí sa vrátili, aby obyvateľov lovili jedného po druhom. Teraz je tak pred vami jediná otázka: dokážete si zachrániť život a opustiť dedinu?

Moons of Madness (22. október) - PC

Tento horor mieša skúmanie Marsu s Lovecraftom, takže ponúka zaujímavú tému a aj zasadenie. Z Červenej planéty sa ozval tajomný signál. Vy ste jedným z technikov, ktorí sa majú postarať o stavbu novej stanice, no o ničom inom neviete. Až postupne začnete zisťovať, čo sa tu vlastne deje a čo je zdrojom tajomného signálu. Konzoly sa hry dočkajú budúci rok.

Corpse Party 2: Dead Patient (23. október) - PC

Na PC sa túto jeseň dostane lokalizovaná verzia prvej kapitoly hry Corpse Party 2: Dead Patient, ktorá je jednoduchou japonskou survival hororovou adventúrou od štúdia GrindHouse. V hre preberiete kontrolu nad niekoľkými rozdielnymi postavami, ktoré sa spolu ocitli v nemocnici, z ktorej musia utiecť aj vďaka riešeniu rôznych hádaniek.

MediEvil (25. október) - PS4

Sir Daniel Fortesque sa vracia v remaku svojej pôvodnej hry pre prvú PlayStation. Pôvodná hra vyšla ešte v roku 1998 a nový remake ponúka mnoho vylepšení nielen v audiovizuálnej stránke. Táto známa akčná adventúra si v dobe svojho pôvodného vydania získala množstvo fanúšikov na aj vysoké hodnotenia, pričom to isté sa očakáva aj teraz. U nás hra obsahuje české titulky aj dabing.

Into the Dead 2 (25. október) - Switch

Mobilný titul Into the Dead 2 má namierené na Nintendo Switch, kam chce doraziť vo vylepšenej a upravenej verzii. Tá zahadzuje free to play model a vychádza v prémiovej podobe, takže vás nemusia trápiť žiadne mikrotransakcie. Navyše jej krabicová edícia rovno v balení obsahuje aj dve filmové DLC: Ghostbusters a Night of The Living Dead.

Afterparty (29. október) - PC, Xbox One, PS4

Milo a Lola sú dvaja priatelia, ktorí nešťastnou náhodou skončili mŕtvi. To by možno nebolo až také strašné, no ocitli sa v pekle. Z neho sa akútne chcú dostať preč a jeden spôsob by tu bol - musia vydržať piť viac ako samotný Satan. To je v krátkosti príbeh tejto humornej adventúry o návrate späť medzi živých, za ktorou stoja autori kvalitného titulu Oxenfree.

Resident Evil 5 a 6 - (29. október) - Switch

Capcom si zo Switchu spravil platformu najmä pre rôzne remastre a medzi tie najsilnejšie patria Resident Evil hry. Už čoskoro tam prinesie nové verzie piatej a šiestej časti, pričom obe hry sú tiež súčasťou Triple packu spolu s už vydanou štvorkou. Obe hry už na eShope dostali demá a bohužiaľ sa ukázalo, že si autori s portami nedali veľkú námahu a bežia strašne. Uvidíme, ako na tom budú plné hry.

Vampyr (29. október) - Switch

Upírska RPG Vampyr sa pripravuje na svoj príchod na Nintendo Switch, kam prinesie príbeh o doktorovi, ktorý sa stane upírom. Londýn v roku 1918 sa stane vašim krvavým ihriskom, kde budete loviť, no zároveň budete lovení. Voľba je však na vás. Môžete celú hru prejsť bez zabíjania civilistov, no môžete sa tiež kŕmiť ich krvou. Tieto voľby však majú svoje následky.

Ghost Parade (31. október) - PC, PS4, Switch

Štúdio Lentera Nusantara z Indonézie prinesie svoju duchársku side-scrolling metroidvania platformovku Ghost Parade. Hra je o mladom dievčati menom Suri, ktoré si chce skrátiť cestu domov zo školy, no stratí sa v lese, kde stretáva rôznorodých duchov. Hra síce vyzerá milo, no autori tvrdia, že s ňou chcú ponúknuť poriadnu výzvu, ktorá preverí aj skúsených hráčov.

Luigi's Mansion 3 (31. október) - Switch

Luigi má pred sebou tretie dobrodružstvo vo vlastnej duchárskej sérii. Tentoraz však nie v tradičnom strašidelnom sídle, ale v strašidelnom hoteli, z ktorého musí zachrániť Maria a ďalších priateľov. Pred hráčmi je tak množstvo poschodí s rôznymi nástrahami, no hra tentoraz prichádza aj multiplayer, ako kooperatívny, tak kompetetívny.

Song of Horror (31. október) - PC

Song of Horror je nový survival horor, ktorý ponúkne 13 unikátnych perspektív vďaka 13 postavám, pomocou ktorých si poskladáte finálny obraz o hernom príbehu. Keď vaša jedna z vašich postáv zomrie, je mŕtva už nadobro. Taktiež budete čeliť adaptívnej umelej inteligencii a to všetko vás čaká už na konci mesiaca.





Páči sa mi! (+8)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (1)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19501)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk