Digital Foundry sa bližšie pozrelo na Xbox Series X

pridal saver 19.12.2019 o 14:29 pod hardware
Digital Foundry sa bližšie pozrelo na Xbox Series X


Digital foundry sa bližšie pozrelo na novú Microsoft konzolu odhaduje, že Xbox Series X ponúkne výkon vyšší ako AMD karty z roku 2019.  Nakoniec má mať viac ako 2x vyšší výkon ako Xbox One X, ktorý mal 6Tflops. Zdroje sa zhodujú, že to bude 12Tflops, aj keď efektivita Navi je vyššia a dvojnásobok Xbox One X prekoná aj pri 10Tflops. Uvidíme, aká bude finálne číslo výkonu.

Dôležité však bude, že cieľ teraz môže byť 4K/60fps a nie 30fps ako pri Xbox One X. Aj keď 30fps hrám sa určite ani v novej generácii nevyhneme. Vďaka výkonu však budeme môcť vidieť aj 120fps hry alebo 8K hry. 120fps sa určite budú snažiť využiť multiplayerovky, uvidíme či Call of Duty ponúkne 120fps možnosť hry.

Zároveň procesor v Xbox Series X už bude mať v sebe raytracing, ktorý dostanú nové AMD grafiky na RDNA2 technológii budúci rok a rovnako VRS - variable rate shading. Je to funkcia, ktorú má patentovanú Microsoft a ktorú už v aktuálnej generácii implementovala Nvidia. Umožňuje zjednodušiť výpočty shaderov, ktoré hráč primárne nesleduje a zvýši tak výkon o 10-15%. Zapracované to majú napríklad nové  Wolfensteiny.

Obe funkcie a aj ďalšie doplnky novej RDNA2 architektúry AMD predstaví už začiatkom budúceho roka a zrejme vypustí rovno prvú grafiku. Následne by k tomu už mohol viac povedať aj Microsoft. 

Celé to bude znamenať vyššiu cenu konzoly, aj keď môžeme odhadovať, že cez 499 eur Microsoft nepôjde, aj keby to mal dotovať. Na druhej strane Microsoft to podľa informácií bude kompenzovať nižšou verziou konzoly, ktorá ešte nebola ohlásená  ktorá bude menej výkonná a aj lacnejšia. Zrejme sa vopchá do 299 eur.  

Keďže Microsoft tak bude mať podchytené viaceré cenové úrovne a zároveň nové konzoly budú mať plnú spätnú kompatibilitu už pri vydaní, môžeme čakať, že Xbox One konzoly sa už len dopredajú a rýchlo sa prejde na novú Xbox generáciu konzol, keďže na nich bude fungovať všetko. 

 

Phil spencer to aj okomentoval  a hovorí, že popritom Xbox Series X prepisuje pravidlá konzolového dizajnu a výkon bude mimoriadny:





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20334)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk