Bývalý režisér The Last of Us hovorí, že na to, aby mala hra skvelý príbeh, nepotrebuje strieľanie, chváli Kojimu

Bruce Straley sa po dlhšej odmlke objavil na hernej udalosti a jeho prítomnosť nezostala nepovšimnutá. Krátko okomentoval aktuálne dianie v hernom priemysle.

pridal Gam_er 10.1.2020 o 11:40 pod hry
Bývalý režisér The Last of Us hovorí, že na to, aby mala hra skvelý príbeh, nepotrebuje strieľanie, chváli Kojimu

HRY > NOVINKY >

Bruce Straley tvoril ikonické duo režisérov Naughty Dog s Nielom Druckmannom. Spolu mali na svedomí The Last of Us aj štvrtú časť Uncharted. Po ňom Straley zo štúdia odišiel a doprial si pauzu, ktorá trvá už pár rokov. Aktuálne sa objavil na udalosti Fun & Serious Game Festival, ktorá sa konala v Bilbau, kde o neho bol prirodzený záujem médií. 

Vyjadril sa ku hrám, ktoré má na svedomí a ku koncepcii príbehu. Hovorí, že na to, aby vývojári hier dokázali vytvoriť podobne hlboký príbeh, ako priniesli TLOU a Uncharted, nepotrebujú strelecké časti: 

"Môžete vytvoriť hru, ktorá je rovnako zaujímavá, presvedčivá a hlboká ako príbeh The Last of Us alebo Uncharted bez strieľania? Myslím, že je to možné. Musí tam však byť koncept. V tomto prípade by ste sa mali zamyslieť nad tým, ako môžete vytvoriť bohatý svet, v ktorom bude figurovať zaujímavá mechanika, ktorá by bola jadrom hry. 

Svet hry musí hráčom poskytnúť zaujímavé a presvedčivé spôsoby, ako riešiť úlohy. Práve to vo veľkej miere charakterizuje hry. Musíme dať hráčom priestor, aby sa zaoberali prekonávaním prekážok, čo znamená, že základná mechanika nám musí poskytnúť dostatok príležitostí na nájdenie riešenia." 

Bývalý člen Naughty Dog štúdia tiež potvrdil, že momentálne hľadá v hernom priemysle niečo iné a ocenil Hidea Kojimu za to, že sa o to pokúsil tiež:

"Takže ja osobne ako hráč chcem niečo čerstvé. Chcem niečo, z čoho mám úplne iný pocit než doteraz. Myslím, že veľa času trávime tým, aby sme sa uistili, že hra prinesie ustálený zážitok, s ktorým hráči majú skúsenosti a sú pri ňom spokojní. Úvahy pri tvorbe takejto hry sa týkajú otázky, ako hráča ponoríme do našej hry už v prvých desiatich minútach? Začneme video sekvenciou? Spustíme akčnú pasáž? Hodíme ho do chaosu s cieľom, aby niekam utekal? 

Myslím, že toto všetko sa mení a Hideo Kojima urobil pre priemysel skvelú vec, keď sa pokúsil priniesť niečo, čo scénou trochu otriaslo."

Straley sa samozrejme odvoláva na Death Stranding. Hra síce obsahovala niektoré bojové prvky vrátane streľby, no tie však neboli zďaleka hlavným jadrom, ako to zvykne byť v prípade iných AAA titulov. Na druhej strane je zaujímavé, že Straleyho bývalí kolegovia z Naughty Dog idú úplne iným smerom, než sú jeho myšlienkové pochody. Možno aj to je dôvod, prečo zo štúdia odišiel. Hlavnou témou The Last of Us Part II bude totiž nenávisť a aj preto sa očakáva, že uvidíme veľa násilia. Čo to naznačil už dávnejší trailer z Paris Games Week, ktorý mnohých pobúril.





Páči sa mi! (+8)






PS4
PC

Vývoj: Sony, 505 Games / Kojima Productions
Štýl: Akcia / Survival
Dátum vydania: 8. november 2019
 14.7. 2020 (PC)
 24.9. 2021 (,PS5)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19951)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk