Otec sérií GTA a Red Dead Redemption Dan Houser opúšťa Rockstar Games

Dan Houser, ktorú so svojim bratom založil Rockstar Games odchádza z firmy.

pridal Gam_er 5.2.2020 o 9:57 pod hry
Otec sérií GTA a Red Dead Redemption Dan Houser opúšťa Rockstar Games

HRY > NOVINKY >

Meno Dan Houser je s Rockstarom späté minimálne tak, ako séria Grand Theft Auto. Ide o spoluzakladateľa spoločnosti, ktorý aktuálne oznámil svoj odchod. Houser firmu založil so svojim bratom Samom v roku 1998. Od tej doby zostal hlboko ponorený do tvorivej činnosti štúdia, kde fungoval ako hlavný spisovateľ a creative director každej Grand Theft Auto hry od GTA 2, Red Dead Redemption hier, Bullyho, Max Payna 3 a ďalších titulov. 

Je spravodlivé povedať, že Dan Houser a Rockstar sú spätí doslova ako jedna osoba. Jeho odchod firmu pravdepodobne hlboko zasiahne a môže sa odraziť na kvalite budúcich hier. Take-Two Interactive (materská spoločnosť Rockstaru) oznamuje Houserov odchod v prekvapivo krátkej tlačovej správe:

"Po dlhšej pauze, ktorá začala v jari 2019, opustí spoločnosť Rockstar vice prezident a vedúci kreatívneho oddelenia Dan Houser. Jeho posledným dňom vo firme bude 11. marec 2020. Sme extrémne vďační za jeho prínos. Vďaka nemu Rockstar Games vyvinulo niektoré z najviac kriticky uznávaných a komerčne úspešných herných svetov, vybudovalo globálnu komunitu vášnivých fanúšikov a zložilo neuveriteľne talentovaný tím, ktorý bude aj naďalej pracovať na súčasných a budúcich projektoch."

Už odzačiatku čítania tejto novinky asi všetci uvažujete o tom, prečo sa Houser rozhodol odísť. Dôvod bohužiaľ nie je verejnosti známy.  Vývojové cykly Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption 2 boli dlhé a náročné, takže možno sa momentálne aktívne nepodieľa na inej hre a chce odísť do dôchodku ešte pred svojou päťdesiatkou (momentálne má 46). 

Napriek tomu sa zdá, že jeho odchod z Rockstaru je úplný, namiesto toho, aby sa presunul iba do obmedzenejšej a menej náročnej pozície. Veríme, že sa čoskoro dozvieme ďalšie podrobnosti a hlavne dôvod jeho odchodu. Medzitým sa hovorí, že Rockstar pracuje na mnohých nových projektoch, vrátane Grand Theft Auto 6, Bully 2 a novej IP zasadenej v stredoveku. Bude zaujímavé vidieť, ako dopadnú nadchádzajúce projekty bez dozoru Dana Housera. 





Páči sa mi! (+2)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19873)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk