Aký je Mythic Quest Ravens Banquet seriál?

Ubisoft sa spojil Lionsgate Television a pripravili zaujímavý seriál sledujúci vývoj hier.

pridal saver 15.2.2020 o 10:48 pod filmy
Aký je Mythic Quest Ravens Banquet seriál?

FILMY > NOVINKY >

Ubisoft sa spojil Lionsgate Television a pripravili zaujímavý seriál sledujúci vývoj hier Mythic Quest: Raven's Banquet. Prvá séria bola práve odpremiérovaná na Apple+. Konkrétne ponúkla 9 častí po 30 minút, ktoré zachytávajú problémy vývoja hier a to humorným spôsobom..

Konkrétne sa to celé točí okolo MMO hry Mythic Quest a jej expanzie Raven's Banquet, ktorá v seriáli práve vychádza. Samotná hra je obdoba World of Warcraftu s tým, že ju hráva cez 10 miliónov hráčov. Ubisoft pre ňu vytvoril aj fake hru, ktorú seriál ukazuje. Tú vyvíjal Red Storm a síce je jednoduchá, je to presne štýl, ktorý od takejto MMO čakáte. Celé to však dopĺňajú prestrihy medzi scénami a napríklad vidíme útržky z Assassin's Creed, z Kingdom Come a hlavne veľa scén je z For Honor. 

Seriál v jednotlivých častiach sleduje hlavne excentrického kreatívneho riaditeľa a jeho problémy s hlavnou vývojárkou, ale svoje slovo má v hre aj producent a aj šéf monetizácie hry. Pridáva sa aj  scenárista snažiaci sa stavať na zabudnutej sláve a zachytení sú aj game testeri. Výrazný streamer samozrejme nechýba.

Samotná kvalita spracovania vôbec nie je zlá, hlavne prvá polovica série rozoberá zaujímavé témy,  v druhej polovici série sa už témy viac rozdrobujú a ponímajú zjednodušene alebo len v rýchlosti. Ale seriál pekne zachytáva nekoordinované zásahy do hry na jednotlivých úrovniach vývoja, kde každý chce niečo iné. Ukazuje ako vedenie nepočúva testerov, alebo ako šéf speňaženia tlačí do fantasy hry kasíno. A aj to, ako je taká veľká hra závislá od streamerov, ktorými sú často deti. Riešia sa aj nacisti v hre, herná výstava a aj veľký herný event alebo hackeri. Nechýba ukážka postavenia žien v tomto biznise, možno škoda, že len mierne sa dotkli crunchovania, rozpočtov alebo game supportu, ktorý náležite umiestnili do pivnice. Alebo približujú aj prácu scenáristu na MMO hre, ktorý sa priam vyžíva v prestrihových scénach Red Dead Redemption 2. Všetko je samozrejme zjednodušene a v humornom spracovaní. 

Zaujímavým prídavkom do seriálu je viac oddelená piata časť, ktorá ukazuje vývoj roky dozadu, kedy sa štúdiá rodili na jednoduchých nápadoch, ktoré sa postupne rozpadali v nespojitosti názorov, upravovaním cieľovky hry marketingom, alebo aj licencovaním značky filmovým spoločnosťami ako Disney, ktoré z toho spravili niečo úplne iné. Možno až dotiahnuté do extrému, ale dobre to priblížili. 

Celkovo dobre spracovaný sitcom, možno by si herná oblasť zaslúžila aj vážnejší seriál, kde by sa témy rozoberali hlbšie a realistickejšie, ale ani toto nie je zlé poňatie na priblíženie fungovania firiem. Uvidíme, či seriál dostane aj druhú sériu.





Páči sa mi! (+3)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19952)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk