Harley Quinn vo videohrách

Pozrime sa na najznámejšie hry, v ktorých sa objavila známa komiksová antihrdinka

Harley Quinn vo videohrách

HRY > NOVINKY >

Harley Quinn (Dr. Harleen Frances Quinzel) je dnes známou komiksovou postavou a Jokera si bez nej po boku pomaly už ani nevieme predstaviť, no túto postavu nevytvorili komiksoví autori. Možno o tom ani neviete, no prvý raz sa objavila v seriáli Batman: The Animated Series, konkrétne v 22. epizóde 1. série nazvanej Joker's Favor z roku 1992. Medzi fanúšikmi seriálu sa rýchlo stala tak populárna, že tvorcovia jej rolu výrazne rozšírili a o 2 roky neskôr sa dočkala už aj komiksového príbehu o jej vlastnom zrode. Dnes neexistuje médium, kde by DC túto populárnu postavu nevyužili a aktuálne na nás útočí vo svojom novom filme Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) opäť v podaní skvelej Margot Robbie. Príchod filmu aj do našich kín je tak skvelou príležitosťou, aby sme sa pozreli aj na známe hry, kde sa Harley Quinn objavila.

The Adventures of Batman & Robin

Ak by sme hľadali prvý raz, kedy sa postava objavia v hre, bolo by to už v rokoch 1994-1995 v The Adventures of Batman & Robin. Hra vyšla naprieč rôznymi platformami a podľa nich sa aj líšila jej rola. Niekde bola len ako cameo, inde zas ako jeden z bossov hry. To však ukazuje, ako narastala jej popularita. Bossom sa totiž stala v roku 1995 vo verzii pre Mega Drive. Dizajnom je tu verná seriálovej predlohe.

Batman: Vengeance

Následne sme si od Harley Quinn dali prestávku na niekoľko rokov, keďže sa objavila až v roku 2001 v hre Batman: Vengeance. Opäť vo svojom klasickom kostýme šaška a opäť s hlasom herečky Arleen Sorkin, ktorá Harley prvý raz prepožičala svoj hlas v seriáli. Aj tu vás čaká súboj s ňou a dokonca je v niečom podobný tomu, čo bolo na 16-bitových konzolách.

Lego séria

V roku 2008 sa Harley objavila v Lego Batman: The Videogame a odvtedy sme ju mohli vidieť aj v ďalších 4 Lego hrách. V tej prvej nehovorila, no o jej zvukové efekty sa postarala herečka Grey DeLisle. V druhej jej už hlas prepožičala Laura Bailey, no a od Lego Batman 3: Beyond Gotham sme už Harley počuli hovoriť hlasom, ktorý s ňou dnes máme spätý snáď najviac - hlasom herečky Tary Strong. á si rolu zopakovala v Lego Dimensions a aj v Lego DC Super-Villains. V týchto hrách sa objavila niekedy ako boss, inokedy zas ako hrateľná postava.

Batman: Arkham séria

Arkham séria patrí medzi najpopulárnejšie herné série už od svojho vzniku a ide pravdepodobne o najlepšie spracovanie komiksového materiálu v hrách vôbec. V Arkham Asylum z roku 2009 ju dabovala opäť Arleen Sorkin a Harley tu pomohla Jokerovi utiecť a a obsadiť Arkham. V Arkham City zmenila výzor, dabing (chopila sa jej Tara Strong) a jej príbeh sa rozšíril. Dokonca sa v Harley Quinn's Revenge expanzii dočkala aj zaujímavého rozšírenia, ktoré nadviazalo na koniec hry a smrť Jokera. V mobilnej hre Arkham City Lockdown nechýbala a pokúsila sa tu dostať Batmana do pasce.

Prequel Arkham Origins nám postavu predstavil ešte ako Dr. Harleen Quinzel predtým, ako sa zamilovala do Jokera a prešla vnútorným aj vonkajším prerodom. Arkham Knight však jej príbeh posúva ďalej a ukazuje ju ako jednu z najnebezpečnejších postáv Gothamu, kde sa jej podarilo získať kontrolu nad mnohými gangmi v meste. Objavila sa aj v expanziách. V jednej sa z nej stala hrateľná postava s vlastnými schopnosťami, v Batgirl: A Matter of Family je opäť jedným z bossov. Hrateľnou postavou je aj v mobilnej hre Arkham Underworld, kde nechýbajú napríklad ani jej hyeny. 

Injustice séria

Autori Mortal Kombat sa pod krídlami WB dostali aj k licencii známych DC postáv a chopili sa jej naozaj vo veľkom štýle. Vytvorili si vlastné univerzum, v ktorom Joker zabil Lois a zničil Metropolis, čo zo Supermana spravilo tyrana. Harley tu tak má možnosť rásť ako postava samostatne a do skôr antihrdinského smeru, kde bojuje práve proti tyranskému režimu, aj keď ju stále máta nielen minulosť, ale aj Joker z ďalšieho vesmíru. Hrateľná je v oboch častiach, dabuje ju Tara Strong a Harley tu patrí medzi naozaj vydarené postavy so zábavným bojovým štýlom. Na toto nadväzuje aj dvojka, ktorý však výrazne zlepšila grafiku.

Batman: The Enemy Within

Ani Telltale neodolali čaru Harley Quinn, no podobne ako zvyšok tejto série (Enemy Within nadväzuje na prvú sériu Batman: The Telltale Series), aj jej postavu si výrazne upravili a jej herný príbeh sa od toho seriálového/komiksového výrazne líši. V hre sa síce spojila s Jokerom, no z iných dôvodov. No a nakoniec jej osud dokážete sami vo veľkej miere ovplyvňovať. Je totiž len na vás, kam ju dostanete. Či za mreže, alebo niekam, kde to môže byť ešte horšie. V tomto prípade postavu dabovala Laura Post.

To sú len tie najznámejšie hry, kde sa Harley Quinn objavila, prípadne v nich hrala výraznú rolu. Stretnúť sme ju však mohli vo viacerých. Je medzi nimi napríklad aj dnes populárna MMO hra DC Universe Online z roku 2011, kde dokonca došlo za tie roky aj k zmene dabingovej herečky. Objavila sa však aj v krátko žijúcej komiksovej MOBA hre Infinite Crisis, ktorá začala aj skončila v roku 2015. Na rozdiel od niektorých iných postáv tu bola len jedna jej verzia. Nedávno sa Harley dočkala aj vlastného skinu vo Fortnite v rámci špeciálneho eventu. Jej skin se mohli nájsť aj v Mortal Kombat 11 pre Cassie Cage, no len ako platené DLC. Hrateľnou postavou tiež bola v mobilných hrách DC Legends a DC Unchained. To isté platí aj o mobilnej hre Suicide Squad: Special Ops, ktorá vyšla podľa filmu Suicide Squad v roku 2016 a postava Harley tu vychádzala z jej prvého filmového stvárnenia herečkou Margot Robbie.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk