Phil Spencer v interview porozprával o Xbox Series X a aj PS5

pridal saver 2.4.2020 o 8:18 pod hardware
Phil Spencer v interview porozprával o Xbox Series X a aj PS5


Phil Spencer spravil online interview s IGN, v ktorom porozprával o plánoch a aj pocitoch pri predstavení PS5.

S dizajnovaním Xbox Series X začali už v roku 2016 a nevedeli nič o plánoch Sony, čo prinesú a kedy to plánujú priniesť. Sami si stanovili svoje výkonové ciele a aj cenové ciele, ktoré chceli dosiahnuť. Hovorí, že po predstavení PS5 sa cítil ešte lepšie ohľadom výberu hardvéru pre Xbox Series X.

"Myslím, že Mark a jeho tím odviedli skutočne dobrú prácu na zvukovom spracovaní, ich technológia SSD je pôsobivá, páči sa nám. Videli sme prácu, ktorú vykonali. Na našej platforme sme však zaujali holistický pohľad od CPU po GPU po RAM až po priepustnosť, architektúru rýchlosti, latenciu a spätnú kompatibilitu. Trvalo nám roky, kým sme sa dostali k tomuto bodu ... mám rešpekt k akémukoľvek platformovému tímu, ktorý konzolu vydáva, pretože to vyžaduje veľa práce.

Keď sme videli predstavenie, cítil som sa ešte lepšie pri výberoch, ktoré sme urobili na našej platforme. Aj som trochu očakával, že sa to stane. Robí to náš hardvérový tím, ktorý urobil Xbox One X. Mám v nich veľkú dôveru. Stačí im dať čas a ciele, ktoré chceme, aby ich zasiahli. Verím v ich schopnosť vytvárať."

K tomu dodal, že sa cíti dobre aj ohľadom ceny, ktorú dokážu konzole dať a nakoniec aj ohľadom celého balenia, ktoré ponúknu. S cenou chcú ostať pružní a bude tak zaujímavé sledovať, čo nakoniec ohlásia.  Samotnú cenu budeme počuť okolo leta. Určite to nebude viac ako 499 eur, bude však zaujímavé sledovať, či to bude menej.

Zároveň pripomína, že toto bude prvá generácia, ktorá bude priamo napojená na predchádzajúcu, nebude to tak ako pri Xbox360, kedy hráči stratili svoju celú knižnicu titulov, priateľov a prakticky museli začínať odznova. Teraz to chcú všetko spájať a to aj s ostatnými platformami cez crossplay, crossprogression, crossbuy, to sú veci, ktoré majú hráči čakať. Aj keď Spencer vidí, že to ešte nepodporujú všetci a boj ešte nie je vyhraný.  

Čo sa týka odstránenia optického portu, veľa ľudí ho nevyužívalo a len predražoval konzolu a rozhodli sa tieto peniaze investovať do niečoho iného. Microsoft spolupracuje s firmami na externých riešeniach pre tých, ktorí optické riešenie zvuku využívaniu

Phil momentálne nečaká, že by korona mohla ovplyvniť launch konzoly, ale samozrejme zdravie ide prvé a zariadia sa podľa aktuálnej situácie. Väčší problém robí korona vo vývoji hier, kde zdržania sú reálna vec. 





Páči sa mi! (+10)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19569)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk