Arkane Studios: Nextgen pomôže vylepšiť AI aj fyziku v hrách

Game director Dinga Bakaba z Arkane hovorí o nových konzolách a výhodách, ktoré prinesú.

pridal Gam_er 29.5.2020 o 20:58 pod hry
Arkane Studios: Nextgen pomôže vylepšiť AI aj fyziku v hrách

HRY > NOVINKY >

Nové konzoly PS5 a Xbox Series X majú do vydania už len niečo okolo pol roka a vyjadrení zo strany vývojárov na ich adresu pribúda. Svoje postrehy k nim teraz pridávajú aj Arkane Studios, známi napríklad titulmi Dishonored či Prey. Na nové konzoly sa pozerajú trochu inak ako ich kolegovia, pretože nespomínajú SSD disk, ale pokrok fyziky či AI. Za Arkane sa vyjadruje konkrétne game director Dinga Bakaba:

"Vizuálna vernosť je vždy pekná, ale viete, že asi nestačí. Myslím, že Dishonored 2 a Outsider vyzerajú skvele, takže ak by som ich hral na svojej konzole v 60 fps a rozlíšení 4K, bol by som šťastný. Myslím si, že všetko, čo už bolo spomínané o rýchlom načítaní je vzrušujúce. Minimalizácia čakania na úkor kratších alebo dokonca žiadnych načítacích časov je pekná vec. Ak je vo finále teda skutočne také rýchle, aké sme videli. 

Veľa vecí však môže pri vývoji hry urobiť AI a simulácia fyziky. Ich cestu začala konkrétna generácia a samozrejme, že budú existovať ďalšie presne tak, ako sme to videli v minulých hrách, táto vec skrátka napreduje. Práve v chystanej generácii konzol bude podľa mňa táto vec celkom vzrušujúca. AI, fyzika a všetky tie veci, ktoré posilňujú interaktivitu hier. 

Sme nadšení z toho, že ich budeme môcť využívať. Teraz sme pri vývoji rozmýšľali napríklad o tom, ako na jednej scéne rozdeliť vlasy postavám tak, aby sme sa vmestili do pamäti (keďže vlasy sú náročným aspektom). Myslím, že aj keď dostaneme viac pamäte, stále sa budeme snažiť o efektívne hospodárenie s ňou. Ale nerobte si starosti, stále môžeme v jednotlivých scénach využívať plešatých ľudí (smiech). Každopádne, nové technológie budú skutočne vzrušujúce. Viac agentov vo svete, viac simulácie a pre Sebastiena Mittona (art director v Arkane) a jeho tím je to možnosť robiť veci, ktoré sme doteraz neboli schopní."





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17920)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk