David Braben: Fyzická distribúcia hier skončí v priebehu 2 až 3 rokov

Šéf štúdia Frontier hovorí, že digitálna distribúcia už v blízkej dobe prevezme žezlo a odsúdi fyzické médiá do zabudnutia. Odvoláva sa na čísla počas pandémie.

pridal Gam_er 1.6.2020 o 14:38 pod hry
David Braben: Fyzická distribúcia hier skončí v priebehu 2 až 3 rokov

HRY > NOVINKY >

O konci fyzických médií v distribučnom procese hier počúvame už dlhšie. Teraz sa k nemu vyjadruje David Braben, šéf štúdia Frontier, ktorý tvrdí, že pandémia koronavírusu urýchlila prechod k digitálnej distribúcii: 

"Videli sme zrýchlený prechod k digitálnej distribúcii, čo je dobrá vec. Pravdepodobne sme 2 až 3 roky vzdialení dobe, kedy fyzická distribúcia vo väčšej alebo aspoň menšej miere zmizne. Zrejme sa tento proces zrýchli oproti očakávaniam.

K téme sa vyjadril aj šéf Take-Two Strauss Zelnick, ktorý sa s Brabenom až tak nestotožňuje a neočakáva, že fyzická distribúcia zmizne, aj keď údaje z grafov ukazujú, že digitálne predaje na PS4 a Xbox One výrazne narástli, čo sme v roku, kedy majú prísť nové konzoly v minulosti nevideli. Zrejme sa ani niet čomu diviť, keďže hráči počas izolácie nemali iné možnosti, ako si kúpiť nové hry a zrejme hrali viac, keďže mali aj viac času. 

Braben dodáva, že prudký nárast, ktorý bol zaznamenaný počas lockdownu sa nemusí nevyhnutne úplne znížiť po zrušení preventívnych opatrení:

"Máme veľké šťastie, že sme súčasťou skvelého priemyslu, kde sa z finančného hľadiska vývíjajú veci naozaj dobre. Zvyšujú sa predaje a počty hráčov v našich tituloch stúpajú, takže je tu skutočne pozitívna stránka veci. Niektoré z nových zvykov sú zrejme skutočne návykové. Prvýkrát sme nárast digitálneho predaja videli v Číne, keď bola krajina v izolácii. Aj napriek tomu, že izolácia tam už bola zrušená, mierne vyššie čísla stále pretrvávajú."

Braben dodáva, že veľa spotrebiteľov kúpilo konzoly pred lockdownom a teda očakáva, že mnohí z nich budú na tieto konzoly aj naďalej kupovať hry. Odvoláva sa na výskumy, ktoré zistili, že keď sa z ľudí stanú hráči, tak nimi zostávajú aj naďalej a nie je to chvíľková záležitosť.

Hry počas lockdownu porazili aj filmy, pretože vývojári sú schopní pracovať aj na diaľku, zatiaľ čo drvivá väčšina filmovej produkcie musela zastaviť. Digitálna distribúcia zároveň zbúrala prekážky pri oslovovaní publika. 





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19912)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk