Microsoft zatvára Mixer, presúva sa na Facebook Gaming

Microsoft zruší Mixer a svoje technológie posunie Facebooku, na oplátku bude Facebook podporovať xCloud.

pridal saver 22.6.2020 o 21:02 pod hry
Microsoft zatvára Mixer, presúva sa na Facebook Gaming

HRY > NOVINKY >

Microsoftu sa posledné roky nedarilo rozbehnúť svoj Mixer, konkurenciu Twitchu, a už sa čakalo, kedy ho zruší. Mixer skončí o mesiac, 22. júla, a následne bude jeho partnerom Facebook Gaming, ktorý umožní lepšie realizovať víziu Microsoftu (spustiť xCloud na streamovacej platforme).

Zatvorenie bolo už určite dlhšie plánované, ale aktuálna kauza z prostredia Mixeru, kde jeden zo streamerov obvinil vedenie Mixeru z rasizmu, to mohla urýchliť a Phil sa to rozhodol zavrieť skôr.

Microsoft sa tak bude zameriavať na svojich 15 štúdií, rozširovanie Game Passu a vydaniu Xbox Series X, ako aj štart xCloudu. Streaming už prenechá iným, už totiž nechcel obmedzovať svojich partnerov a streamerov malým podielom na trhu, kde sa im už nedalo rásť. Preto celú komunitu postupne presunú na novú platformu a to Facebook Gaming. Platení Mixer streameri môžu prejsť so svojimi zmluvami priamo na Facebook, alebo si môžu vybrať, kam pôjdu.

Ninja už ohlásil, že ho čaká ťažké rozhodnutie. Bude si tak vyberať medzi Facebookom, Youtube a Twitchom. Všetko sú to veľmi dobré voľby, keďže Twitch má svoje stabilné publikum, ale Facebook a Youtube masívne rastú.

 

 

On a aj ďalší streameri sa musia rozhodnúť do 22. júla, kedy budú všetky Mixer stránky a aj aplikácie presmerované na Facebook Gaming. 

Microsoft k tomu Facebooku dodá svoje livestreamovacie technológie, a teda základná platforma sa nezmení a streamovať a stále bude s ultranízkou odozvou. Na oplátku bude Facebook podporovať ich xCloud a zrejme budete môcť jednoducho spustiť hry priamo z Facebooku, sharovať tam časti z hrateľnosti. 

Facebook Gaming teraz výrazne narástol a majú mesačne 700 miliónov používateľov. Zo zaujímavostí, Facebooku Apple stále nedovolilo vydať svoju Facebook Gaming aplikáciu na ich mobiloch, ani po štyroch neúspešných pokusoch, kedy vždy zapracovali to čo Apple požadovalo. Apple si nechce ohroziť zisky z Arcade služby.

A prečo si Microsoft vybral Facebook Gaming? Bola to jediná logická možnosť, iné sú len Twitch od Amazonu a Youtube od Google, ale keďže obe firmy sú priamou konkurenciou Microsoftu v cloude a obe pripravujú svoje streamovacie služby, nebola tam cesta. Microsoftu môže Facebook so svojimi 2.6 miliardami používateľov mesačne s xCloudom veľmi pomôcť.

Čo sa týka značiek Facebook odteraz vlastní Mixer značku a domény, Microsoft vlastní technológie.





Microsoft zatvára Mixer, presúva sa na Facebook Gaming
Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19657)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk