Microsoft zakazuje vývojárom predávať nextgen upgrady na hry ako DLC, môžu však využiť iné spôsoby

Microsoft ponúka vývojárom Smart Delivery, ale môžu si vybrať hocijaký iný spôsob prechodu na novú generáciu, len nemôžu predávať upgrade na novú generáciu ako DLC.

pridal Gam_er 8.7.2020 o 12:13 pod hry
Microsoft zakazuje vývojárom predávať nextgen upgrady na hry ako DLC, môžu však využiť iné spôsoby

HRY > NOVINKY >

Microsoft prezentuje systém Smart Delivery od prvého odhalenia novej konzoly Xbox Series X. Ak vám táto funkcia predsa len unikla, ide o to, že hry zakúpené na súčasnú generáciu konzol viete hrať aj na Xboxe Series X s tým, že automaticky budú bezplatne vylepšené na nextgen. To pre vás znamená, že ak si kúpite napríklad Gears of War na Xbox One, nemusíte si zvlášť kupovať nextgen verziu Gears of War na Xbox Series X. Rovnako nejde o presun hry a teda hru budete mať stále dostupnú aj na predchádzajúcej generácii.

Raz zaplatíte a hru si na každej Xbox platforme si ju zahráte v jej najlepšej podobe (aj na tej neohlásenej). Treba však povedať, že v konečnom dôsledku zostáva rozhodnutie využitia Smart Delivery na vývojároch. Už skôr sme tu však mali zoznam viacerých hier, ktoré Smart Delivery využijú. Patria tam napríklad Halo Infinite, Assassin’s Creed Valhalla, alebo Cyberpunk 2077.  

Microsoft tento systém odporúča, ak však autori nechcú, nemusia ísť cez Smart Delivery a môžu si spraviť vlastný systém prechodu, môžu presunúť licenciu z jednej platformy na druhu, alebo spraviť špeciálnu edíciu s obomi hrami, alebo vám svoju hru môžu predať raz na Xbox One a druhýkrát na Xbox Series X. Vývojári však nemôžu predávať nextgen upgrade ako DLC, to je zakázané. 

Napríklad EA dáva možnosť presunu svojich titulov z jednej generácie na druhú na rok. 2K neponúka prechod vôbec, ale za 99 dolárov umožňuje kúpiť verziu NBA 2K21, ktorá má v sebe oldgen a aj nextgen verziu hry.  Tam 2K games rovno ukázala aj, že zvyšujú cenu nextgen verzie hry, keďže samostatná oldgen verzia stojí 59 dolárov, nextgen už 69 dolárov.





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk