Na Mojangu sa Microsoft naučil, ako kupovať štúdiá

Microsoft v posledných rokoch expanduje so svojimi štúdiami a to všetko vďaka Mojangu, na ktorom sa naučili, ako s nimi zaobchádzať.

pridal saver 10.7.2020 o 20:10 pod hry
Na Mojangu sa Microsoft naučil, ako kupovať štúdiá

HRY > NOVINKY >

Microsoft v posledných rokoch expanduje so svojimi štúdiami a to vďaka Mojangu, na ktorom sa naučili, ako ich kupovať a ako sa o ne starať. 

Na Mojangu totiž Matt Booty skúsil veci nemeniť a nechal im slobodu a možnosti. Videli už predtým na rôznych kúpených štúdiách, ako pri snahe meniť ich vyprchá tá mágia, ktorú mali. Preto to tu skúsili inak a začlenili ho bez natláčania korporátnej kultúry alebo robení rozhodnutí za nich.  

Keďže to vyšlo, aplikujú do doteraz. Phil Spencer hovorí, že ich kupujú po dlhšej spolupráci a vzťahu, ktorý si vytvorili. Ak si sadnú, posúvajú to vpred. Zároveň, keď ich poznajú, vedia, že im môžu dať slobodu v rozhodovaní. A to nielen pri herných štúdiách, vďaka Mojangu podobný prístup už mali aj pri LinkedIn alebo Githube.

V interview to komentujú inXile, Obsidian a alebo aj Double Fine, ktorým odkúpenie rozviazalo ruky. Už sa nemusia báť o výplaty, majú peniaze a zároveň sa nemusia krčiť pred vydavateľmi, ktorí im diktujú, čo majú spraviť a ako majú robiť svoju hru podľa nich. Môžu plánovať dlhodobo. 

Zároveň k tomu Phil Spencer hovorí, že je vďaka podpore CEO Satya Nadellu a CFO Amy Hood je vždy miesto na nákup ďalších štúdií. Hovorí, že s nákupmi štúdií nespomaľujú, idú takou rýchlosťou, aká je udržateľná pre nich ako vedenie. Hovorí, že stále sa rozprávajú s ľuďmi zo štúdií, ale zároveň štúdiá musia byť tie správne pre nich a v správnom čase. 

Nakoniec ohlásenia nákupu nových štúdií čakáme buď už teraz o dva týždne na ich prezentácii, alebo v priebehu leta. Veľmi sa hovorilo o odkúpení niektorého poľského štúdia, ale aj o japonského, respektíve ázijského štúdia. Zároveň dávajú svoju ponuku aj na odkúpenie herných štúdií Warner Brosu.

Dotkol sa aj Game Passu, ktorého počty hier a aj počty predplatiteľov stúpajú, zároveň spúšťajú novú konzolu. K tomu minulý rok bol ich najväčším z pohľadu tržieb na PC, kde rovnako expandujú.





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk