EA: Momentálne sme naklonení nákupom štúdií viac než kedykoľvek predtým

Hovorí sa, že EA má záujem o WB Games a k téme akvizícií sa aktuálne vyjadril ich finančný riaditeľ. Zdá sa, že majú chuť nakupovať.

pridal Gam_er 31.7.2020 o 21:19 pod hry
EA: Momentálne sme naklonení nákupom štúdií viac než kedykoľvek predtým

HRY > NOVINKY >

Ako viete, herná divízia Warneru je na predaj. V tejto súvislosti sa skloňuje viacero záujemcov, medzi ktorých patrí Microsoft, Take-Two, Activision Blizzard a EA. Ich finančník Blake Jorgensen sa aktuálne k tejto téme vyjadril a hovorí, že aktuálne sú naklonení rôznym nákupom viac než kedykoľvek predtým:

"Myslím, že je veľmi zriedkavé, keď nedostaneme šancu pozrieť sa na čokoľvek, čo je na predaj (samozrejme, v hernom odvetví). Myslím, že si dokážete predstaviť, že nám ľudia volajú, keď premýšľajú o predaji svojej firmy. Myslím, že sme miestom, kam chce veľa ľudí prísť a nazvať ho svojim domovom, ak sa teda rozhodnú svoju firmu predať. Takže sa musíme pozerať takmer na všetko. 

Nemôžem sa vyjadriť k žiadnej konkrétnej akvizícii v štádiu rokovania. Už v minulosti ste však videli, že sme urobili to najlepšie rozhodnutie v prípade, že sme s danou firmou a jej ľuďmi mali dlhoročné vzťahy. Naozaj sa snažíme nakupovať veľké talenty verzus hry. Klasický príklad tejto filozofie je Respawn, ktorému sme dali neuveriteľnú podporu, ktorá viedla k tomu, že ukázala ich neuveriteľný talent.

Teraz nehovorím o Titanfalle, aj keď túto hru nechcem uraziť, pretože je úžasná a možno ju ešte niekedy v budúcnosti uvidíme. Hovorím predovšetkým o tíme, ktorý má za sebou neuveriteľný progres. Takže sa na nich budeme stále pozerať. Zároveň dúfam, že dokážeme nájsť viac podobných spoluprác. Dúfam, že situácia okolo, najmä v našej ekonomike ľudí prinúti pochopiť, že robiť čiastkový obsah je náročné.

Na druhej strane, keď ste videli naše doterajšie výsledky, myslím, že veciam okolo sa darí dobre a očakávam to aj v najbližších štvrťrokoch. Budúce výsledky môžu chvíľu trvať, no dôvera je momentálne to najdôležitejšie, čo nás zaujíma. Vidíme talenty a budovanie skvelých, nových značiek, ktoré sú rozhodujúce pre dlhodobý rast biznisu."

EA kúpilo Respawn Entertainment v novembri 2017 za 455 miliónov dolárov. Dá sa povedať, že išlo o dobrú kúpu, nakoľko vďaka nim EA v očiach hráčov po mnohých kauzách a fraškách opäť zažiarilo, najmä vďaka Jedi Fallen Order a Apex Legends. Prípadná akvizícia WB Games by však bola podstatne drahšia, pretože jej hodnota je stanovená na niečo okolo 4 miliárd. 





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk