Analytici: PS5 predbehne v predajoch Xbox Series X dvojnásobne

Síce nepoznáme ešte ceny konzol, analytická spoločnosť skúša odhadovať predaje aj bez nich.

pridal Gam_er 10.8.2020 o 8:40 pod hry
Analytici: PS5 predbehne v predajoch Xbox Series X dvojnásobne

HRY > NOVINKY >

DFC Intelligence je firma, ktorá sa v hernom priemysle zaoberá rôznymi analýzami a výskumom. Teraz prišla so svojou predpoveďou, ktorá sa týka prichádzajúcej generácie konzol.

Očakáva, že do roku 2024 budú predaje podobné ako teraz a teda v pomere 2:1 pre PS5. Netreba však zabudnúť na fakt, že tento odhad spravili bez toho, aby vôbec poznali ceny samotných konzol a nerátajú ani s Xbox Series S:

"V posledných mesiacoch sa ukázalo, že Sony a Microsoft razia v hernom priemysle dve odlišné stratégie. Pravdepodobným výsledkom je, že Sony PlayStation 5 by mala výrazne predbehnúť Microsoft Xbox Series X. Spoločnosť Microsoft však môže mať víťazný plán z dlhodobého hľadiska. 

Predaje PS5 by mali predbehnúť Xbox Series X v pomere 2:1. Konzola od Sony zatiaľ vyzerá ako tretí 100-miliónový system seller spoločnosti. Microsoft sa s Xboxom Series X snaží, ale posledné mesiace ukázali, že sú za Sony príliš ďaleko. Preferencie spotrebiteľov sú k Sony výrazne bližšie. Ako hardvérová súčasť Xbox Series X nerobí nič, čím by chcel zmeniť toto vnímanie. 

Sony je tiež globálnym producentom hier. Microsoft je silný len na anglicky hovoriacich trhoch. Xbox nemá zastúpenie v Japonsku a na väčšine európskych trhoch je slabý. Sila spoločnosti Sony v celosvetovej distribúcii spotrebnej elektroniky bola pre spoločnosť Microsoft príliš veľká na to, aby ju prekonala. Dokonca aj po 20 rokoch úsilia v tomto biznise."

Prognóza DFC Intelligence však pre Microsoft neznamená úplnú prehru. Dodávajú, že Xbox Series X by mohol vyhrať z dlhodobého hľadiska, pretože publikum videohier je teraz oveľa širšie, než aby sa zameriavalo len na konzolu. Hlavnou devízou Microsoftu je Game Pass, ktorý dáva firme prístup k oveľa širšiemu publiku, vrátane PC hráčov a hráčov na mobiloch. 

Pre porovnanie, podľa DFC sa Sony zameriava skôr na krátkodobý predaj, než na dlhodobú víziu. To znamená, že Microsoft môže oveľa lepšie konkurovať rozbiehajúcim sa firmám ako Amazon, Apple, Google, ktoré do hernej sféry vstupujú cez cloud a služby. Ak by týmto firmám chceli konkurovať Sony alebo Nintendo, mali by to oveľa ťažšie než Microsoft. 

Čo sa týka predajov PS5 a Xbox Series X|S, veľa bude závisieť aj od uvádzacích cien, ktoré stále nie sú známe. Podľa niektorých leakov by mal byť Xbox Series X lacnejší a Series S ešte lacnejšia. Oficiálne informácie však zatiaľ nemáme. 





Analytici: PS5 predbehne v predajoch Xbox Series X dvojnásobne
Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk