Ruský zákon chce znížiť percentá App store transakcií na 20%

pridal saver 5.9.2020 o 10:09 pod hardware
Ruský zákon chce znížiť percentá App store transakcií na 20%


V Rusku majú v parlamente návrh zákona na povinné zníženie zisku firiem z transakcií v digitálnych store. Idú ním hlavne proti Apple a Google. Konkrétne by poplatky z transakcií išli dole z 30% na 20%, ale to by nebolo všetko, firmy by museli tretinu z tejto sumy odovzdať vláde. Peniaze by podľa návrhu išli na školenia ľudí v IT.  

Je to zatiaľ len návrh a uvidíme, či prejde, ale vidieť, že sa týmito percentami a monopolom hlavne voči Apple zaoberá stále viac štátov. Rieši sa celkovo v EU aj USA a ešte aj na súde s Epicom. Popritom v Rusku už protimonopolný úrad uznal Apple vinným zo zneužívania monopolu, keď zablokovalo Kaspersky aplikáciu, ktorá mala kontrolovať, koľko môžu deti stráviť za mobilom. 

Rovnako sa aj v Japonsku rieši Apple pre ich monopolné a nejednotné praktiky prístupu k vývojárom. Kde niekomu niečo prejde, inému nie, niekedy niečo prejde a následne je to stiahnuté, alebo len tak vypadnú servery bez informácie. Napríklad najskôr schvália japonskú hru, v ktorej sú postavy v plavkách, a následne sa rozhodnú, že ju zamietnu, lebo je sexualizovaná. Pre tieto problémy si vývojári v Japonsku vytvorili aj službu iOS Reject Rescue, ktorá sa snaží pomáhať pri neustálych problémoch s odsúhlasovaním aplikácií. Tu im až tak im nevadí 30%, ale zakaznícke služby sú úplne zlé.

Nehovoriac o ich rozdielnom prístupe k percentám podielu zo zisku, kde ich tajné dohody s Amazonom sú verejne známe a okrem toho napríklad Apple umožňuje aj Facebooku, Instagramu alebo Twitteru predávať reklamy, ktoré sú digitálnym tovarom v iOS cez priame transakcie, čím sa vyhýbajú 30% poplatkom. 

Nakoniec zaujímavý bol teraz problém s Wordpressom, kde vývojára chceli donútiť, aby svoju free aplikáciu na iOS speňažil. Chceli, aby pridal mikrotransakcie na premium možnosti a nákup domén a mohli tak získavať 30% z tržieb z webov, ktoré by mu platili. Dokonca mu zakázali updaty a chceli mu zrušiť aplikáciu, ak nepridá mikrotransakcie a ich API. Po prevalení problému sa začali ospravedlňovať a hovoria, že to bolo preto, že autor v aplikácii textovo vypísal možnosti platieb. To síce v aplikácii bolo, ale to bolo odstránené už pred týždňami alebo mesiacmi. O tom totiž už autor predtým diskutoval s Apple, ale vtedy im nestačilo zrušenie toho textu, chceli si tiež vynútiť platby cez ich systém.

Apple medzičasom už dosiahlo hodnotu 2 bilióny dolárov v akciách.





Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk