Šéf PlayStation Jim Ryan hovorí, prečo sa s novou generáciou vybrali inou cestou než Microsoft

Najväčší konzoloví výrobcovia na trhu razia odlišné stratégie. Kým Xbox presadzuje hranie hier na každej platforme a chce hráčov spájať, Sony neupúšťa od exkluzivít.

pridal Gam_er 20.9.2020 o 18:13 pod hry
Šéf PlayStation Jim Ryan hovorí, prečo sa s novou generáciou vybrali inou cestou než Microsoft

HRY > NOVINKY >

Šéf PlayStation Jim Ryan si je vedomý novej stratégie spoločnosti Microsoft. Jeho náprotivok Phil Spencer bagatelizuje generačnú výmenu a tvrdí, že je to v rozpore s tým, o čom je hranie hier. V Microsofte sa zameriavajú na to, aby umožnili hráčom hrať hry na rôznych zariadeniach. Je to opak stratégie Sony, na ktorý Ryan reaguje slovami:

"Prešlo 7 rokov a udialo sa naozaj veľa. Je zrejmé, že na jednej strane sme vybudovali obrovskú komunitu. Na druhej strane však došlo k obrovským technologickým zmenám a pokroku, ktoré nás skutočne zaujímajú len do tej miery, že umožňujú veľké zmeny v spôsobe, akým ľudia hrajú hry.

Aby sme všetky tieto tech zmeny a novinky zachytili v našich hrách a urobilu krok vpred, musíme prejsť na novú generáciu. Voláme to generačný prístup. Vieme, že toto nie je jediná cesta, ale je to tá, ktorá sa nám páči."

Odlišný prístup vidíme aj pri dvoch verziách konzol PS5, kde obe sú hardvérovo i výkonovo rovnaké a rozdielom je len prítomnosť diskovej mechaniky. Microsoft z dvojice nových Xboxov ponúka jeden, ktorý je super výkonný, schopný zvládať 4K a plnohodnotný nextgen. Druhý má menej pokročilých funkcií, s výrazne nižšou cenovkou. Prečo v Sony zaujali tento prístup? Jim Ryan má odpoveď:

"Myslíme si, že ak sa hráči rozhodujú o hardvéri, ktorý im vydrží niekoľko rokov, chcú mať istotu. Chcú istotu, že im to v budúcnosti zaručujeme. Chcú istotu, že keď napríklad dôjde k upgradu ich televízora z Full HD na 4K, tak PS5 s ním bude plne kompatibilná. Vývojári musia tiež byť schopní pracovať bez obmedzení a už viac ako rok nám hovoria, že PS5 im to umožňuje. Pri architektúre PS5 sme sa totiž celkovo pokúšali vyhnúť sa kompromisom."

Napriek prechodu na novú generáciu však Jim Ryan ubezpečuje, že si aj naďalej budú ctiť obrovskú PS4 komunitu, na ktorú rozhodne nezabúdajú. Zároveň sa však chcú venovať aj hráčom, ktorí túžia posunúť sa v hraní ešte ďalej, čo im umožní práve nová generácia. Jim Ryan ďalej priniesol tieto tvrdenia:

  • PS5 má ten najlepší lineup exkluzívnych hier v celej histórii značky PlayStation
  • vydania nových hier nebudeme umiestňovať do modelu predplatného, pretože ich vývoj stojí aj viac ako 100 miliónov dolárov a nemyslíme si, že je to udržateľné
  • nechceme zanedbať žiadnu z komunít, ktorá je silno spojená s hrami aktuálnej generácie
  • máme v merku príležitosti, ktoré nám umožnia rozšíriť našu PlayStation komunitu 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk