Ukážky predchádzajúcich dizajnov a aj farieb Xbox Series X a Series S

Microsoft bližšie popísal cestu za dizajnom nových Xbox konzol.

pridal saver 20.9.2020 o 10:21 pod hardware
Ukážky predchádzajúcich dizajnov a aj farieb Xbox Series X a Series S

HARDWARE > NOVINKY >

Microsoft ponúkol niekoľko záberov na dizajny a aj farby nových konzol. Konkrétne už z obrázkov vidíme, že skúšal aj hnedú a bielu verziu Xbox Series X a na ďalšom obrázku vidíme, že sa zaoberal aj Xbox Series S verziou s mechanikou a skúšal rôzne dizajny, z ktorých nakoniec vzišiel Xbox Series S

Ukážky predchádzajúcich dizajnov a aj farieb Xbox Series X a Series S

Čo sa týka samotného dizajnu, Phil Spencer pre fastcompany povedal, že zatiaľ čo pri otvorení konzoly chcú, aby to bolo fantastické, potom keď ju niekam položia, chcú, aby ste sa jej už nemuseli dotknúť a ani ju nepočuli, len aby ste hrali hry. Aby nebola centrom vašej pozornosti. 

Microsoft už teraz nerobí konzoly preto, aby boli hviezdou show, ale aby boli súčasťou ekosystému, ktorý vám umožňuje hrať hry kde len chcete. Konzola umožní hrať na TV, ale môžete hrať aj na PC, alebo na mobile a nielen hrať, ale aj pokračovať v hraní rozohranej hry na danom zariadení. 

Ukážky predchádzajúcich dizajnov a aj farieb Xbox Series X a Series S

Nové Xbox konzoly začali riešiť v roku 2017, kde päť dizajnérov spolupracovalo s ôsmimi inžiniermi a začali si predstavovať procesory, ktoré vtedy ešte neexistovali. Tím začal s návrhom rôznych dizajnov konzol podľa architektúry.

Skúšali štandardné dizajny, ale napadlo im aj rozdeliť dosku na polovicu, vďaka čomu mohli zmeniť dizajn konzoly na kváder. To im umožnilo veľmi dobré chladenie a náležite aj vysoký výkon pre Xbox Series X. Následne spravili desiatku návštev u ľudí doma a rozprávali sa s nimi o tom, ako používajú konzolu, zmerali nábytok, pozreli sa ako ďaleko sedia od TV a potom im ukázali niekoľko dizajnov a spýtali sa ich, čo si o nich myslia. Vyhral vežový dizajn a to nielen pre vzhľad, ale aj preto, že proporcie boli viac praktické, ako by ste čakali. Ani jeden rozmer nie je príliš veľký. 

Ale chceli len jednu konzolu. Ako Spencer hovorí, mať najvýkonnejšiu konzolu je základom značky, ale noví zákazníci uvažujú o menej náročnej verzii. Tieto sú väčšinou vydávané až neskôr v generácii, ale Microsoft ju chcel ponúknuť už v prvý deň.

Totiž už pri práci na Tower dizajne tím začal skúšať model nazvaný Slice, s rovnakou výškou ako tower a šírkou, ale výrazne nižšou hĺbkou, pre odstránenie diskovej mechaniky. Ako vieme, z toweru sa stal Xbox Series X a zo Slice Xbox Series S. Pritom na Slice sa rozhodol Microsoft zvýrazniť prekvapivý detail industriálneho dizajnu a to ventiláciu. 

Dizajnová filozofia Microsoftu je prezývaná inteligentná geometria. Kde máte základnú formu geometrie a osobnosť prezradíte cez funkcionalitu. Teda používajú sa štvorce alebo kruhy, ktoré väčšinou maskujú aj vetranie, ktoré sa Microsoft rozhodol neskrývať. Je hlavným ťahákom oboch konzol. Na Xbox Series X je to dvojitá vrstva, kde vrchná je čierna a spodná je zelená, vytvarajúca zaujímavú ilúziu. Pri Serie S je ventilácia na správnom mieste, aby dala celej konzole vizuálne vyváženie. Totiž, ak spravíte dizajn v jednej farbe, vyzerá jednoducho, ale pridaním druhej farby získate vizuálny prvok a zároveň zamaskujete stovky malých dier. 

Xbox Series S môže vyzerať veľmi známo pre tých, ktorí študovali prácu industriálneho dizajnéra Dietera Ramsa. Špeciálne jeho Braun 1958 L 2  reproduktor. Tím v Microsofte debatoval o tom, či je dobre alebo zle, že sa to podobá na Braun. Nikdy nemali zámer, aby sa niečomu podobali, aj keď zrejme sledovali veľa rovnakých princípov. 

Čo sa týka gamepadu, bola to ich posledná práca a chceli na jednej strane rozšíriť základňu hráčov aj o menšie ruky, kde mierne o milimetre upravili veľkosti, na druhej strane nechceli, aby hráči stratili svoju svalovú pamäť a výraznejšie dizajn nemenili. Mierne upravili malé dizajnové prvky, ako triggery vzadu.





Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19494)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk