Microsoft neplánuje zvyšovať cenu next-gen hier, s cenou sa zameriavajú na fanúšikov

Microsoft až tak cenu hier nerieši, aj tak tlačí Game Pass, pri ktorom vás konečná cena konkrétnej hry nemusí zaujímať.

pridal Gam_er 8.10.2020 o 10:12 pod hry
Microsoft neplánuje zvyšovať cenu next-gen hier, s cenou sa zameriavajú na fanúšikov

HRY > NOVINKY >

Konzoly novej generácie nám čoskoro prinesú lepšiu grafiku, väčšie svety...a nafúknuté cenovky hier. Už skôr sme tu mali novinky o tom, že viacero vydavateľov sa priklonilo k vyššej cene pre ich nextgen tituly. Zástancovia tejto filozofie argumentujú najmä tým, že náklady na vývoj stále rastú, ale cena hier rokmi zostala rovnaká. Takýto vývoj je údajne ťažko udržateľný, a tak dochádza k zvýšeniu ceny, aj keď nie u každého. 

Nová cena hier prejde z už bežných 69,99€ na 79,99€. Do tejto kategórie spadajú napríklad nextgen verzie NBA 2K21, Call of Duty: Black Ops Cold War či tituly od Sony ako Destruction AllStars alebo Demon’s Souls. Zvlášť cenovka poslednej menovanej hry je na väčšine našich e-shopov nadhodená až na 79,99€, čo je na remake staršej hry už pomerne dosť. Vo zvyšovaní cien je aktívne Sony, ktoré ich postavilo ako nový štandard. Na druhej strane Microsoft sa k tejto problematike veľmi nevyjadroval až doteraz, keď situáciu komentuje Aaron Greenberg, ktorý má na starosti marketing Xboxu. 

Tvrdí, že na cene 79,99€ netrvajú a je možné, že sa k nej neuchýlia, resp. budú hry cenovo posudzovať individuálne:

"Čo sa týka ceny, to, čo sme zatiaľ videli, až na pár výnimiek je, že Assassin’s Creed Valhalla stojí štandardne 69,99€. Potom tu máme Cyberpunk či Dirt 5, kde som si navýšenie tiež nevšimol. Existuje však niekoľko výnimiek, kde sme ho videli. Týka sa to najmä športových hier, ktoré vychádzajú pred ďalšou generáciou a keďže nemajú Smart Delivery, zvyšujú ceny. Je to v tomto ohľade komplexnejšie.

Distribútori majú právo robiť si so svojimi produktmi a cenami čo chcú, ale my sme sa pri cenách rozhodli zamerať sa na fanúšikov. Povedal by som, že najmä vďaka Smart Delivery, ale všetky naše hry získate hneď po uvedení na trh v Game Passe. Záleží teda vôbec na cene hry, aj keď je zahrnutá v Game Passe, ktorý si platíte formou predplatného?"

Jedinou významnou exkluzivitou pri vydaní Xbox Series X/S bude Gears Tactics, ktorá bude stáť 69,99 eur. Každopádne však ide o rozšírenú verziu polročnej hry. Je otázne, či rovnakú cenovku bude Microsoft účtovať aj za niečo, ako Halo Infinite. Každopádne podľa Greenberga je ich prioritou v tejto generácii Game Pass, takže nárast cien hier veľmi neriešia. 





Páči sa mi! (+12)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19852)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk