Päť zaujímavých noviniek, ktoré vás čakajú v užívateľskom prostredí PS5

Včera sme videli prezentáciu nového PS5 UI, ktoré prináša zaujmavé funkcie. Päť z nich však poteší o čosi viac.

pridal Gam_er 16.10.2020 o 15:49 pod hry
Päť zaujímavých noviniek, ktoré vás čakajú v užívateľskom prostredí PS5

HRY > NOVINKY >

Včera sme videli konečne predstavenie PS5 UI prostredia, ktoré neprináša len nový vizuál, ale hlavne funkčné vylepšenia. Pozrel sa na ne aj Game Informer, ktorý priniesol prehľad toho najlepšieho, čo nový systém konzoly PlayStation 5 prinesie. 

Varovanie pred spoilermi 

Spoilery sú naozaj nepríjemná vec a je ťažké sa im na internete vyhnúť. Sony sa bude snažiť pomôcť v tejto oblasti svojim novým systémom. Ak nejaký hráč pošle inému video či screenshot obrazovky z hry, Sony naň umiestni varovanie, ktoré uvidí príjemca predtým, než otvorí samotný obsah. To vlastne umožní inému hráčovi rozhodnúť sa, či chce riskovať spoilery alebo sa rozhodne, že obsah nechce vidieť. 

4K Sharing

Všetky screenshoty a videá dostanú vylepšený capturing a budú ukladané v 4K rozlíšení. To však len v prípade, že je samotná hra kompatibilná so 4K. Vďaka tomu bude obsah ešte detailnejší. 

Control center

Veľký online hit, ktorý vám dá prístup k upozorneniam, zoznamom priateľov, nastaveniam a ďalším záležitostiam okolo bez toho, aby ste museli opustiť hru a vrátiť sa na domovskú obrazovku. Namiesto toho je všetko na prehľadnej lište, ktorá vás z hry nevytrháva. Nebudete vidieť ani žiaden loading screen.

Game help

Už sa vám stalo, že ste sa v nejakej hre zasekli a nevedeli, čo ďalej? Sony vám po novom tipy a triky ponúkne bez toho, aby ste museli opúštať hru. Funkcia je však limitovaná iba pre hráčov s členstvom PS Plus. Pomôže napríklad s battle royale výzvami, hľadaním konkrétneho predmetu, questu či cesty, ako ďalej. Celá pomoc prebieha v malom vyskakovacom okne, ktoré okrem písanej formy ponúkne aj videá. Ak sa rozhodnete pre ne, stále nebude nutné opúštať hru a zobrazia sa na okraji obrazovky. 

Activities

Táto malá karta poskytne hráčom informácie o hrách, ktoré im pomôžu pri dokončení trofejí, s prehľadom pri herných questoch a informuje tiež o aktuálnom stave. V Sony túto funkciu opisujú slovami:

"Aktivity sa zobrazujú prostredníctvom kariet na obrazovke v ovládacom centre. Umožnia vám objavovať nové možnosti hrania, vrátiť sa k veciam, ktoré ste nestihli, skočiť priamo do úrovní alebo výziev, ktoré chcete hrať a ešte oveľa viac. Niektoré karty aktivít je možné prepnúť do režimu obraz v obraze, takže si ich môžete prezrieť bez toho, aby ste museli opustiť hru."





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19466)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk