Hráčska zberateľská Atlantída odhalená

Stratená McDonald's "tréningová hra" pre Nintendo DS eCDP

pridal MiNe 22.11.2020 o 21:05 pod informácia
Hráčska zberateľská Atlantída odhalená

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Kde inde, ako práve v Japonsku, bola v marci 2010 oznámená spolupráca fast food reťazca McDonald's a legendy hráčskeho sveta Nintenda na vytvorení tréningovej hry pre nových zamestnancov. Známe heslo "škola hrou" zobrali doslovne a našli pre nich motiváciu stráviť hodiny prípravou do práce. A dnes je z nej jedna z najraritnejších "hier", ktorú by vo svojej zbierke privítal nejeden zberateľ. A možno tiež, ako ja, máte príjemné spomienky a zážitky z "Mekáča".

Veľakrát sa medzi zberaťeľmi objavili správy, že celý tento cartridge je len hoax, ale reportáž z Bloomberg existenciu potvrdzovala.

Naspäť na forá internetu ho priniesol príspevok Coddy Trentuit [code1038] na  https://assemblergames.com/, ktorý 28. decembra 2018 hľadal pomoc v diskusii, že už rok vlastní tento cartridge, ale nevie sa dostať do skrytého menu, lebo nevlastní kód. Od septembra 2018 na jeho youtube kanáli bolo zverejnené video až po login process.

Jedného dňa sa na japonských Yahoo aukciách objavil zaujímavý inzerát od nanvata_0122, kde ponúkal túto raritku za 345678 JPY, čo bolo približne 3300 USD. Z inzerátu bolo jasné, že k nemu bolo aj heslo. Kto bol tento predávajúci, bolo záhadou. Veľmi by ma zaujímalo, či to nebol nejaký nezodpovedný zamestnanec, ktorý jednoducho nevrátil DS a cartridgge.

Hráčska zberateľská Atlantída odhalená

Aukcia prebiehala do 9.júla 2020, kedy ho tesne pred koncom aukcie kúpil neznámy kupec. Celý svet si myslel, že tento kúsok skončil v rukách súkromného zberateľa a nikdy neuzrie svetlo sveta.

Medzitým stále pokračovalo hľadanie na Obscure gamers.

Hráčska zberateľská Atlantída odhalená

A prišlo na rad hackovanie ROM cartridge. Odporúčam si prečítať si fórum. Na ňom môžete nájsť oskenovaný manuál, ktorý sa podarilo zohnať náhodou cez lokálneho francúzskeho IT riaditeľa McDonald's pomocou jeho manželky, ktorá je Japonka pracujúca pre McDonald's Japan. Manuál pomohol k presnejšiemu preloženiu textov a to zjednodušilo hackovanie ROM. A krásne vidno, ako sa snažili pomocou preložiť HEX texty, až kým našli 0x022544C0. Zaujímavá informácia je aj tá, že procesy v McDonald's boli tak dynamické, že sa nestíhali upgradovať a preto bol vývoj pozastavený.

Až 30. augusta sa objavilo na pôvodnom videu "IDENTIFIANTS TROUVÉE LOGINS FOUNDS !!", čiže hackovanie bolo úspešné a Coddy Trentuit vydal svoje youtube video

Podotýkam, že Coddy nikdy nezverejnil rom cartridgge, kvôli zásadám.

Až 18. novembra 2020 sa na youtube odhalil kupec Nick Robinson, ktorý pripravoval tiež svoje video, ale žiaľ pandémia a transport zásielky ho výrazne zdržali. A naozaj je to krásne zhrnutie celého príbehu.

Hráčska zberateľská Atlantída odhalená

Postupne sa prišlo na to, že existujú dva druhy cartridge eCDP, jeden pre nováčikov (NTR-CRUJ-JPN) a ďalší pre pracovníkov (NTR-TREJ-JPN)

Hráčska zberateľská Atlantída odhalená

Hráčska zberateľská Atlantída odhalená

A na záver? Pokiaľ si nechcete stiahnuť rom a trénovať sa za zamestnanca McDonald's, tak stojí za to si aspoň vypočuť veľmi podarenú orchestrálku z eCDP na motív notorickej McDonald's zvučky. Stojí za ňou Jennifer Walton a nájdete ju tu:


Ak sa chcete aspoň oboznámiť, ako burgery vznikajú, pozrite si šťastný koniec zaujímavého príbehu a nájdete tam aj cestu na ROM.





Páči sa mi!

Zaradené pod: McDonalds






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19555)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk