Naprogramovať si vlastnú hru nebolo nikdy jednoduchšie. Takto to zvládne každý

Cesta k programovaniu hier nemusí byť vôbec zložitá. Bude ti stačiť k tomu len chuť, počítač a trošku času. A, samozrejme, ešte tieto tri online kurzy z dielne Learn2Code – Game Development v Unity, Blender pre začiatočníkov a Rob hry v JavaScripte.

pridal Martina Baumann 29.11.2020 o 10:02 pod informácia
Naprogramovať si vlastnú hru nebolo nikdy jednoduchšie. Takto to zvládne každý

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Cesta k programovaniu hier nemusí byť vôbec zložitá. Bude ti stačiť k tomu len chuť, počítač a trošku času. A, samozrejme, ešte tieto tri online kurzy z dielne Learn2Code – Game Development v Unity, Blender pre začiatočníkovRob hry v JavaScripte. A ak si trúfaš aj na iné kurzy, tak si určite nezabudni pozrieť širokú ponuku od popredného slovenského startupu.

Kým čítaš tieto riadky, tak už si o krok bližšie k tomu, aby si si vytvoril svoju prvú vlastnú hru. Mladí startupisti, ktorí sídlia v Bratislave, dnes ponúkajú príležitosť všetkým, ktorí chcú zmeniť svoj život, naštartovať si kariéru a živiť sa tým, o čom možno snívajú od detstva. A online kurzy sú vynikajúcim nástrojom na získanie nielen všetkých odborných znalostí, ale aj finančnej a časovej nezávislosti.

S kolegami neustále sledujeme trendy v IT, a tak v našom portfóliu máme aj kurzy pre tých, ktorí by sa chceli venovať práve programovaniu hier.  Motivovať ich môžu tiež naši lektori, ktorí sú topka vo svojom odbore. A my sa už len potešíme, ak z našich absolventov vyjdú ďalšiu vývojári, ktorých hry si v budúcnosti budeme môcť zahrať aj my,“ hovorí jeden zo šéfov Learn2Code Radovan Debnár.

Podľa neho je to tá najlepšia možnosť pre mladých, ako skĺbiť zábavu a prácu v jednom, navyše za veľmi zaujímavý plat. Poďme si teda bližšie predstaviť už spomínané kurzy.

 

Game Development v Unity

V tomto kurze nechýbajú všetky potrebné príkazy v jazyku C# prostredníctvom minikurzu. Vďaka tomuto programovaciemu jazyku bude totiž hra fungovať.

Budete si môcť vytvoriť komplexnú 3D hru od návrhu až po jej zostrojenie,“ opisuje Debnár a vysvetľuje, že ďalej sa pokračuje už vo vývoj hry v hernom engine Unity.

Okolo toho ešte panuje taký stereotyp, že človek musí byť dobrý v matematike. Tu to však neplatí, väčšinu výpočtov naprogramuje buď Microsoft, ktorý vyvíja jazyk C#, alebo Unity,“ prezrádza Debnár a zároveň odpovedá na otázku, prečo sa učiť práve C# a Unity engine. „Sú to technológie budúcnosti. Ak ste videli filmy ako Iron Man, Minority Report a podobné sci-fi, tak Unity sa nepoužíva len na vývoj hier, ale aj na vývoj AR aplikácií – čo sú vlastne aplikácie rozšírenej reality - používané v priemysle 4.0. Unity a C# vám umožňujú vytvorenie akejkoľvek aplikácie na rôzne platformy od PC, cez Android, iOS, XBOX, PS4, Nintendo Switch, VR, AR,“ približuje Debnár.

 

Blender pre začiatočníkov

Podľa šéfa Learn2Code patrí Blender medzi špičku 3D vizualizačných programov, používa sa pri tvorbe modelov do hier, špeciálnych efektov do videí a filmov, navrhovaní interiérov a exteriérov, produktov k predaju, prototypom a všetkého, čo sa len v 3D predstaviť dá.

Blender má podporu najmodernejších technológií a je open-source. Navyše ponúka najširšiu škálu nástrojov a stojí za ním obrovská komunita, ale aj významné spoločnosti ako Unity, EPIC, AMD, Nvidia. Korporátnymi partnermi sú zas spoločnosti Ubisoft, Microsoft, Intel, Steam alebo Google.,“ vymenúva výhody Debnár.

 

Rob hry v JavaScripte

K tomuto kurzu nepotrebuješ prakticky nič, okrem času.

Nepotrebuješ enginy, frameworky, nič. Stačí ti prehliadač a editor textu. Trocha času, snahy, námahy a máš hru,“ hovorí obľúbený lektor Roman Hraška, ktorého však všetci poznajú ako Yablko. Cez jeho videotutoriály si tak dokáže ktokoľvek urobiť hru v JavaScripte a to od nuly.

Nepremeškaj Black Friday akciu na neobmedzený prístup do všetkých Learn2Code online kurzov za 499 Eur. Platí len do 6.12.2020, všetky informácie nájdeš na tejto stránke.





Páči sa mi! (+1)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19547)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk