Aké hry s podporou ray tracingu a DLSS prichádzajú na PC?

Ray tracing je na ceste k tomu stať sa štandardom v tituloch a DLSS ho bude nasledovať. Už tento rok uvidíme množstve titulov.

pridal saver 25.1.2021 o 18:15 pod hry
Aké hry s podporou ray tracingu a DLSS prichádzajú na PC?

HRY > NOVINKY >

Ray tracing je na ceste k tomu stať sa štandardom v tituloch a DLSS ho už nasleduje. Tento rok nám to ukáže, keďže je ohlasovaných stále viac titulov či už s ray tracingom, alebo aj čisto s DLSS. Pridajú sa tak k približne dvom desiatkam titulov, ktoré ho už majú zapracovaný a z ktorých sa oplatí skúsiť hlavne Control, aktuálny Cyberpunk 2077, ale aj Watch Dogs Legion má veľmi pôsobivé zapracovanie a určite Minecraft RTX, ktorý je kompletne renderovaný raytracingom.

Na tento rok máme zatiaľ ohlásenú úvodnú dávku, pričom jeden z titulov vychádza už o pár dní:

 

The Medium - RTX + DLSS

Ďalšou hrou, ktorá práve vychádza a ktorá ponúkne ray tracing, bude The Medium. To zapracuje ako raytracing, tak aj DLSS pre vyšší výkon. Všetko toto vytvorí jedinečnú grafiku a dotvorí pôsobivú hororovú atmosféru plnú temnoty, dynamických svetiel, odleskov a tieňov, pritom sa tu nemusíte báť násilne doplnených lesklých podláh alebo vecí pridaných len preto, aby ukázali ray tracing. Je to doplnok, ktorý posúva vizuál bližšie k realite. 

 

 

Dying Light II - RTX + DLSS

Zombie akcia v otvorenom meste zrejme už čoskoro dostane dátum vydania a zavedie nás do ďalšieho mesta plného zombíkov. To budeme svojimi rozhodnutiami ovplyvňovať a formovať. Hra má už ohlásený doplnok ray tracingu, aj keď jeho aplikáciu ešte autori neukázali. 

 

 

Atomic Heart - RTX + DLSS

Bližšie sa nám začína ukazovať aj Atomic Heart, ktorá nás zavedie do ruského krytu a ponúkne atmosféru podobnú Bioshocku. Ray tracing samozrejme nebude chýbať. Ten autori už pomaly ukazujú viac ako hru samotnú. 

 

 

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 - RTX + DLSS

Rovnako aj upírska RPG v otvorenom meste Bloodlines 2 pridá ray tracing, aj keď tu netušíme, kedy vyjde. Hra má veľký sklz, vo firme sa prepúšťalo, ľudia odchádzali a uvidím,e či sa im to podarí dokončiť tento rok. Na rozdiel od ostatných titulov tu autori bojujú aj s časom, keďže vizuál by potreboval upgrade už teraz a to aj mimo ray tracingu.

 

 

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch - RTX + DLSS

Netradičný titul s bojujúcim zajacom tiež zapracuje ray tracing a DLSS a vylepší tak ako vizuál, tak aj výkon tejto netradičnej, ale zaujímavo vyzerajúcej akčnej skákačky.

 

 

Five Nights At Freddy’s Security Breach - RTX + DLSS

Z menších titulov príde aj nové pokračovanie Fight Nights ad Freddy's, ktoré ukázalo aj prvý teaser. Zatiaľ nemáme dátum vydania, ale čakáme ho tento rok. 

 

 

Boundary - RTX + DLSS

S ray tracingom príde multiplayerovka Boundary, ktorá už minulý rok ukázala svoj ray tracingový benchmark a mala aj vyjsť, ale zjavne autori hru odložili a teraz má dátum na tento rok, bez bližšieho určenia.

 

 

Z iných veľkých titulov dostane ray tracing aj Far Cry 6, aj keď nevieme ešte v akom rozsahu. Dodatočne bude pridaný aj do Hitman 3, určite tento rok príde s ray tracingom nový Battlefield 6 a aj nové Call of Duty a raytracing by mal ukázať aj Stalker 2. Plus mal by byť aj v nextgen update The Witcher 3: Complete Edition. Ray tracing čaká aj Doom Eternal.

 

 

Outriders - DLSS

Z ďalších hier vieme, že kooperačná akcia Outriders pridá DLSS pri vydaní a ponúkne tak možnosť zvýšiť si výkon hry bez výraznej straty kvality. Zatiaľ nevieme, či plánujú pridať aj ray tracingové funkcie, bude to však hra, ktorá sa bude ďalej vyvíjať a uvidíme, čo všetko do nej ešte prinesú.

 

 

Scavengers - DLSS

DLSS dostane aj free 2 play strategická akcia Scavengers, v ktorej budú hráči v jednotkách po troch bojovať a dominovať nad bojiskom v PvE akcii v sandboxovom štýle, alebo PvP režime založenom na classoch. 

 

 

Call of Duty Warzone - DLSS

Free 2 play verzia Call of Duty s Battle Royale režimom dostane podporu DLSS a majitelia RTX kariet si budú môcť zvýšiť svoj framerate aj o 60%, bude to znamenať rýchlejšie reakcie a rýchlejšie zabíjanie.

 

 

DLSS príde aj do stratégie Iron Conflict alebo JRPG Edge of Eternity, dostane ho aj taktická akcia Ready or Not, kde v 4K získa až 120% výkonu. DLSS už má aj War thunder a aj aktuálny Enlisted, ktorému DLSS pridáva 55% výkonu v 4K.

 

 

Samozrejme, na hry s ray tracingom a aj s využitím DLSS potrebujete RTX grafické karty, ideálne už z novej RTX30 série, kde už máme ohlásené ako hi-end RTX3090, RTX3080, RTX3070, tak aj strednú triedu s RTX3060ti a aj RTX3060 verziami. Žiaľ k dostaniu sú stále veľmi ťažko a hneď ako prídu na sklady, vypredávajú sa. Ostáva len striehnuť. Môžete pozrieť, či na Alze už nedostali dodávku novej série RTX kariet.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk