Google Stadia zatvára svoje interné štúdia, mení biznis plány

Ani to dlho netrvalo a Stadia sa mení.

pridal saver 1.2.2021 o 20:44 pod hry
Google Stadia zatvára svoje interné štúdia, mení biznis plány

HRY > NOVINKY >

Streamovací systém od Google bol od začiatku veľmi zvláštne nastavený a bude sa meniť. Presnejšie Stadia zažije veľkú zmenu.

Google už zrušilo viac projektov, ktoré mali vyjsť po roku 2021, pričom niektoré s bližším dátumom ešte vyjdú. Zároveň zatvorí svoje štúdiá v Montreale a Los Angeles, čím príde o prácu 150 vývojárov. Zároveň firmu opúšťa aj Jade Raymond, ktorá sem možno až príliš ľahkovážne prešla z EA Motive.

Stadia a Stadia Pro bude zatiaľ ďalej fungovať za 10 dolárov mesačne, ale už bez prídavkov vlastných exkluzívnych hier a uvidíme vlastne dokedy.

Z platformy bude služba. Google si zjavne uvedomilo svoju chybu tlačiť Stadiu ako svoju platformu a prejde na službu. Do budúcna bude Google ponúkať Stadia technológie vývojárom a vydavateľom, aby na nich ponúkali svoje hry alebo si vytvorili vlastné streamovacie systémy. Zatiaľ vieme, že po tejto možnosti ide už dlhšie Ubisoft. Phil Harrison, ktorý z nejakého dôvodu stále ostáva šéfom Stadie, bude teraz hľadať ďalšie takéto partnerstvá. Uvidíme, či to niekto bude nakoniec používať, respektíve kto bude vlastne Google v tejto oblasti ešte veriť.

Problém Stadie táto zmena však nerieši, keďže Google spravilo úplne zle strategické rozhodnutie už na začiatku a dalo tam Linux, vďaka čomu musia autori hry prerábať a veľa hier sa tam bez toho, aby Google zaplatilo milióny, nedostane. Vieme, že len za dve Resident Evil hry zaplatili 10 miliónov dolárov.  K tomu, keď si prirátame zvláštny biznis model, kde si hry musíte znovu kupovať a hardvér je bez raytracingu, ktorý by už potreboval vymeniť, asi sme to všetci aj čakali. Aj keď aj na Google to prišlo dosť skoro. Herné veci potrebujú aspoň 4-5 rokov na rozbehnutie.

Na druhej strane, ich streamovacia technológia funguje veľmi dobre, obraz je stabilný, nerozpadáva sa, síce je trochu rozmazaný, ale na streamingy stále slušný. Zároveň ako prvá ponúka 4K streaming. 

Google v tomto nie je jediné, do hier chcel vhupnúť aj Amazon, ale tiež mu to nejde.


Zdroj: blog.google



Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19555)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk