Ruší Sony svoje Japan Studio?

SIE Japan Studio je tu od začiatku 90. rokov, no vyzerá to tak, že sa blíži jeho koniec

pridal matus_ace 25.2.2021 o 21:22 pod hry
Ruší Sony svoje Japan Studio?

HRY > NOVINKY >

SIE Japan Studio je pomerne prestížne štúdio Sony, ktoré je tu s nami od roku 1993 a jeho prvá hra vyšla v roku 1994, pričom je zároveň najstarším first party štúdiom Sony. Odvtedy sa podieľalo na naozaj obrovskom množstve titulov a kopu hier aj samo prinieslo. Medzi nimi sú napríklad horory Siren, séria Gravity Rush, Folclore či zbožňované Locoroco. Čo sa týka hier, na ktorých sa štúdio podieľalo, sú ich naozaj desiatky, medzi nimi Bloodborne, Demon's Souls remake, The Last Guardian alebo séria Everybody's Golf 6. No teraz sa zdá, že je tejto bohatej histórii koniec.

VGC prináša informácie, podľa ktorých sa vedenie Sony rozlúčilo s drvivou väčšinou vývojárov po tom, ako im nepredĺžilo ich kontrakty pre ďalší finančný rok, ktorý začína 1. apríla 2021. Zároveň to ale vysvetľuje to, prečo poslednú dobu zo štúdia odchádza také množstvo skúsených ľudí. Podľa zdrojov VGC sa niektorí vývojári presunú do tímu ASOBI, iní prechádzajú do nového štúdia Bokeh Games. To vedú ľudia, ktorí zo Sony Japan odišli už pred pár mesiacmi a sú tam naozaj skúsení borci, ktorí stáli za Silent Hill, Gravity Rush a inými známymi značkami.

Tím zodpovedný za lokalizáciu zostáva, rovnako aj tím ASOBI (Astro Bot). Budúcnosť oddelenia externého vývoja je nateraz otázna. Sony totiž zatiaľ situáciu nekomentuje. Podľa zdrojov VGC jednoducho toto štúdio v posledných rokoch nebolo profitabilné. Chcelo totiž prinášať hry, ktoré hlavne oslovia japonský trh a dúfali, že až potom sa presadia na globálnom trhu. Materská firma ale tlačí na globálne tituly. Štúdio ale bolo údajne odpísané už pred rokom, keď odišiel jeho dlhoročný prezident Allan Becker. Ďalšie zdroje uvádzajú, že je to len ďalšia súčasť presunu sily v Sony z Japonska do Ameriky.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (1)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19435)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk