České Ashborne Games dostalo 6 miliónov eur na vytvorenie historickej RPG stratégie

České štúdiá majú radi historické témy a Ashborne games tiež ide týmto smerom.

pridal saver 13.4.2021 o 19:25 pod hry
České Ashborne Games dostalo 6 miliónov eur na vytvorenie historickej RPG stratégie

HRY > NOVINKY >

Ashborne Games je nové české štúdio, ktoré, ako sme nedávno informovali, patrí pod THQ Nordic a vedie ho Petr Kolář. Ten pracoval posledných 10 rokov v Bohemia Interactive na ARMA a Vigor tituloch, ale robil aj na Mafii alebo Silent Hille. Teraz však prechádza do úplne iného žánru, vo firme totiž pripravujú strategickú hru.

V novom rozhovore Petr Kolář spomenul zaujímavú históriu vzniku štúdia. Kde ho z THQ skontaktoval David Durčák, ktorý vedie slovenské štúdio Nine Rocks Games, rovnako spadajúce pod THQ, a keďže sa mu atmosféra a spolupráca zapáčila, dohodli sa. THQ mu ešte dalo na výber, buď pripojiť sa k existujúcemu štúdiu, alebo vytvoriť vlastné. Vybral si vlastné a následne sa k nemu pripojili tri desiatky ľudí z Bohemia Interactive. Konkrétne teraz ich vo firme pracuje 38 a Petr dodáva, že veľmi toto číslo nechcú meniť, chcú sa udržať ako menšie štúdio.

Od THQ teraz majú vyčlenených okolo 6 miliónov eur. Je to ako na chod štúdia, tak na ich prvú hru, čo bude historická RPG stratégia. Pritom suma nemusí byť finálna, je to taký základ na to, do čoho sa púšťajú. Petr dodáva, že majú s THQ štandardnú zmluvu, kde bude štúdiu platiť podľa toho, ako budú spĺňať stanovené ciele. Popritom podporujú a rozširujú o singleplayer hru Comanche, ktorú prebrali od Nukklearu.

Ich hra je zatiaľ v úvodných fázach vývoja, preto nechcú ešte hovoriť o detailoch, keďže sa veľa vecí mení, ale v zásade pripravujú historickú stratégiu s RPG postavami a ich vylepšovaním. Plné ohlásenie by sme mali počuť budúci rok.

Medzičasom už boli na prieskumne vo Warhorse štúdiu, ktoré je v historických hrách vďaka Kingdom Come doma a zároveň tiež patrí pod THQ. Kolář hovorí, že Martin Klíma im dal užitočné rady a ponúkol im možnosť využívať ich štúdiá na nahrávanie zvukov a animácií.

Teraz ostáva len čakať, čo vlastne prinesú.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk