Konami code dnes oslavuje 35 rokov

Konami ako oslavu na YouTube vydalo remixované skladby z ich známych hier

pridal matus_ace 25.4.2021 o 13:10 pod hry
Konami code dnes oslavuje 35 rokov

HRY > NOVINKY >

Hore, hore, dole, dole, doľava, doprava, doľava, doprava, B, A - toto bol kedysi jeden z najznámejších cheatov, alebo ak chcete, tak kódov. Doteraz je známy ako Konami code a bol použitý v desiatkach, ak nie aj v stovkách hier. Stal sa dokonca tak známy a populárny, že je použitý ako easter egg aj na miestach, kde by ste ho nečakali, napríklad na Overwatch stránke, na Twitchi, na Netflixe, na stránke Bank of Canada a reagujú naň aj Siri a Alexa.

No a práve dnes je to presne 35 rokov od vydania prvej hry, ktorá obsahovala Konami code - legendárny Gradius pre Famicom totiž vyšiel 25. apríla 1986. Kód vytvoril Kazuhisa Hashimoto, ktorý testoval konzolový port hry, ale mal problém s testovaním jej ďalších úrovní, lebo bola príliš ťažká. Vytvoril tak cheat, ktorý mu dal všetky power-upy hneď na začiatku, čím sa zapísal do hernej histórie. Bohužiaľ, Hashimoto minulý rok zomrel.

A ako kód fungoval v ďalších hrách? V Contre vám pridával života, ktoré rozhodne padli vhod, keďže hra vedela byť poriadne náročná. Rovnako ste životy dostali aj v legendárnej hre Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time. Napríklad v tanečnej hre Dance Dance Revolution Ultramix ste si týmto kódom dokázali ihneď odomknúť uzamknutý obsah. Kód nesmel chýbať ani v Metal Gear (Solid) hrách a napríklad v Metal Gear Rising: Revengeance vám odomkol Very Hard a Revengeance obťažnosti spolu so všetkými misiami v hre. V Silent Hill 3 sa zase vďaka kódu objavil Douglas Cartland v spodnom prádle. 

Mimo Konami hier bol kód použitý napríklad vo Fortnite v rámci eventu, v LittleBigPlanet, v Dead by Daylight so Silent Hill postavami, v Ratchet & Clank: Up Your Arsenal ale aj v Sportsfriends kompilácii, v Bioshock Infinite vám odomkol "1999" režim a v Bloodstained: Ritual of the Night zas "1986" režim. A to všetko sú len malé ukážky z obrovského množstva možností, ktoré vám v hrách odomkol Konami code.

Konami toto pekné výročie oslavuje tiež, aj keď trochu svojským spôsobom. Hry už veľmi neriešia, minimálne nie vo vlastnej réžii. Tak aspoň na YouTube zverejnili relaxačné lo-fi remixy skladieb zo známych Konami hier, ako napríklad Gradius, Yie ar kung-fu, TwinBee a ďalších.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19893)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk