Summer Game Dev 2021 - leto plné zážitkov a videohier

2. kolo prihlasovania. Prihlás sa do 15. 6. 2021

pridal NEZMAR 14.6.2021 o 10:27 pod informácia
Summer Game Dev 2021  - leto plné zážitkov a videohier

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Aj toto leto sa na kopci v mlynskej doline budú diať veci. Na fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK prebieha už 6. ročník úspešnej letnej školy tvorby hier (Summer Game Dev 2021). SGD už 3. rok organizuje vzdelávacia platforma Hemisféra, ktorá sa vzdelávaniu v oblasti vývoja hier venuje už niekoľko rokov. Projekt je podporený aj z Fondu na podporu umenia.

Tohtoročnou novinkou je priestor, ktorý čaká na tímy letnej školy. Študenti budú mať možnosť pracovať v nových coworkingových priestoroch Unispace.

Letná škola prebieha v lete počas 5-tich týždňov (19.7 - 20.8. 2021) na FMFI UK , ktorá je jedným z hlavných partnerov SGD. Toto leto organizátori z Hemisféry vyberú 6 autorských tímov v zložení grafici, programátori a gamedesignéri, ktorí sa budú stretávať  každý deň s cieľom vytvoriť vertical slice 6-tich nových hier. Budú to najmä študenti a čerství absolventi stredných a vysokých škôl - nejde však o úplných gamedev začiatočníkov. Organizačný tím na základe portfólií vyberie 30 študentov z celého Slovenska.

POZOR!
Aktuálne prebieha 2. kolo prihlasovania pre programátorov a gamedesignérov, a to do 15. 6. 2021. Študenti hrajú o prize pool vo výške viac ako 1500 eur.

Študenti SGD stretávajú počas priebehu letnej školy mnoho zaujímavých osobností zo slovenskej gamedev scény, ktorí posúvajú jednotlivé skilly študentov na vyššiu úroveň. Prednášky a mentoring pre tímy zabezpečujú špičkové osobnosti zo slovenských štúdií ako  Fatbot Games, Pixel Federation, PowerPlay Studio, Bit Map Galaxy, Super Scale, Bored Monkey, Grand Beats, Mad Cookies Studio a ďalší.

Každý deň sú so študentmi aj šikovní lektori zo vzdelávacieho programu LevelUp, ktorí dohliadajú na pokrok tímov a ich projektov a na každodennej báze pomáhajú študentom s ich napredovaním pri vývoji hry.

Cieľom pre študentov je vytvoriť hru vo forme vertical slice – z každého aspektu hry (grafika, herné mechaniky, zvuky, príbeh…) bude aspoň nejaká malá časť hotová tak, že sa použije aj vo vydanej hre. Na začiatku letnej školy bude zadaná konkrétna téma, ktorej sa študenti musia držať pri návrhu ich hry. Hra musí na konci obsahovať aspoň 10 minút gameplayu a neobsahovať seriózne chyby (napr. pády aplikácie, neprejditeľný level).

Zámerom projektu je podporiť mladé talenty a vynikajúcich študentov v jednej z najprogresívnejších oblastí, akou vývoj hier je.  Výherný tím vyberie odborná porota zložená z veteránov game-dev biznisu na slávnostnej Closing Ceremony (vstup voľný), kde študenti odprezentujú svoje hry porote a širšej verejnosti v závere leta (23.8.2021).

Zaujala Ťa možnosť vytvoriť vlastnú hru s tímom a s podporou profíkov z praxe? Neváhaj a prihlás sa už dnes na www.summergamedev.sk





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19948)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk